Snelle wegwijzer

30 november 2009 (17\0556) | Categorie: Snelle wegwijzer

 SNELLE WEGWIJZER

klik op het onderwerp en u gaat er direct heen

of scroll naar beneden voor de berichten

klik op Home (rechterkolom) voor het begin van de site

stuur uw berichten enz. naar

 

 ACTIVITEITENAGENDA

 NIEUWS / ACTUALITEIT
 FOTO'S
 
 UITLEG VAN / VOOR DE SITE

Wapen van de gemeente Hellevoetsluis

Kerstmarkt in verpleeghuis De Grootenhoek

25 november 2009 (16\0458) | Categorie: Activiteiten

Van donderdag 26 november tot en met vrijdag 4 december is in het verpleeghuis De Grootenhoek de traditionele Kerstmarkt.

 

Bij de hoofdingang vindt u kunstkerstbomen, kerstballen, lichtjes, beeldjes, kaarsen, kaarsenstandaards, enz.. Teveel om op te noemen. En alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen te koop.

 

De opbrengst van de Kerstmarkt komt geheel ten goeden van de bewoners.

 

Adres: Hellevoetse Achterweg 4, Hellevoetsluis.

 

Geopend: dagelijks van 9.00 tot 19.00 uur.

Antwoorden gemeente ivm verkeersveiligheid in de wijk

19 november 2009 (11\1157) | Categorie: (on)veiligheid

Beste buurtbewoners en instellingen

 

Hierbij ontvangt u de schriftelijke reactie van Hans Dijkman, verkeersdeskundige van de gemeente, op de vragen van 23 juni jl. over de verkeersveiligheid in de wijk Noord West.

 

Willem Janssen Sociaal Makelaar PUSH

 

Reactie Hans Dijkman:


Reactie Stedelijk Beheer op vragen verkeersveiligheid platformoverleg Samen West.
Zonodig kan in de vergadering de reactie nog worden toegelicht.

Verkeersveiligheid
De Moriaanseweg-west is herkenbaar ingericht als 30km weg, zodat handhaving snelheid door politie mogelijk is. Door afdeling Stedelijk Beheer is in de periode van 13 t/m 22 juli snelheid gemeten (thv huisnr. 7 richtig Smitsweg) met als uitkomst een gemiddelde snelheid van 31 km/uur, een V85 van 42 km/uur en een hoogst gemeten snelheid van 88 km/uur.
 
Vogelbuurt
1. Fietspad langs Amnesty Internationallaan is in herfstvakantie weer opengesteld voor fietsers en voetgangers.
2. Inrichting kruising Hoonaartstraat/Rijksstraatweg    
Voorrang is middels bord en haaientanden correct aangebracht.. Er is sprake van een30 km-zone in dit gebied zodat het plaatsen van extra borden binnen de zone niet nodig is.

3. Situatie cafetaria Deurloo
Uitbreiding snelheidsremmende maatregelen niet mogelijk. Wel zijn om parkeren te reguleren paaltjes op trottoir geplaatst.

4. Duindoornstraat
Van 6 t/m 20 oktober is snelheid gemeten V85 is 36 km/uur en Vmax 66 km/uur
 
5. Kruispunt Moriaanseweg west/ Rijksstraatweg
Het lijkt mogelijk om een "opstelvak" fietsers creëren?

6. Inrit parkeerplaats MCC op Moriaanseweg
Korte drempel net voor uitrit moet nog worden aangelegd. Wel na overleg met Turkse werknemersvereniging.

7. Verkeerssituatie Wateringe
Aanleg schoolroute lijkt in 1e helft 2010 mogelijk, e.e.a. afhankelijk van definitieve   kostendekking
 
Kulck Zuid
8. Verkeerssituatie H. Boogaardschool

Kulck Noord/ Ossenhoek
9. Fietspad Ireneplaats, aansluiting Koninginnelaan
Wordt  meegenomen met buurtaanpak.

10. Koninginnelaan
Wordt  meegenomen met buurtaanpak.

11. Parkeren Clausstraat
Actie Politie

12. Uitrit parkeerplaats tegenover wok mandarijn
Uitzicht beperkt agv van geparkeerde auto's wel zijn borden aangebracht fietsers/voetgangers en extra openbare verlichting. Borden uitrit zijn weinig effectief


Met vriendelijke groet,

ing. J.J. (Hans) Dijkman

senior projectcoördinator afdeling Stedelijk Beheer
Gemeente Hellevoetsluis

Bericht van de Achtervang

19 november 2009 (11\1144) | Categorie: Achtervang

Beste Buurtbewoners,
 
Wij van de Achtervang willen u graag bedanken voor uw massale opkomst tijdens de Open Dag van de Achtervang op 25 oktober jl..
 
Wij hopen dat we u een duidelijk beeld hebben kunnen geven van wie wij zijn en wat wij doen met deze groep kinderen. Natuurlijk had een Open dag al veel eerder gemoeten, maar door allerhande zaken is het er nooit eerder van gekomen.
 
De Achtervang is een woongroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Vaak is deze beperking aangeboren en kunnen de jongeren die wij hebben er ook echt niets aan doen. Wij proberen deze jongeren een zo duidelijk mogelijke structuur te geven zodat ze in een later stadium door kunnen stromen naar een vervolgtraject. Dit kan van alles zijn. We hebben jongeren gehad die weer naar ouders terug zijn geplaatst en we hebben ook jongeren gehad die naar een vervolggroep zijn gegaan. Mocht het laatste het geval zijn, dan kijken we altijd naar de soort groep en wat voor deze jongeren heel belangrijk is. Wij willen er namelijk voor zorgen dat de jongeren van een doorstroom ook echt 'beter' worden.
 
Zoals gezegd zitten de meeste jongeren bij ons omdat ze geen normale thuis situatie hebben. Ze komen uit een omgeving waarin veel zaken verkeerd zijn geweest. Dit gaat van het gebruik van drugs tot aan allerlei vormen van geweld aan toe. U kunt zich wel voorstellen dat kinderen hiervan een flinke deuk oplopen. We hebben een behandeltijd van ongeveer 2 jaar. De meeste jongeren maken deze 2 jaar ook helemaal vol en soms kan het zelfs langer duren. Het komt natuurlijk soms ook voor dat kinderen de 2 jaar niet nodig hebben en veel eerder doorstromen. Dat gebeurd bij ons redelijk vaak en daar zijn wij trots op.
 
Wij zijn ons ervan bewust dat het de afgelopen jaren niet voor iedereen in de buurt even makkelijk was. Bij ons gebeurd altijd wat en daar kunnen omwonenden natuurlijk wel eens last van hebben. Persoonlijk denk ik dat het de afgelopen maanden al een stuk minder is. Doordat de jongeren die hier aan het begin woonden nu aan het doorstromen zijn, komen er nieuwe jongeren en die kunnen wij direct goed in de structuur zetten. We weten dat dit een rustige buurt is, en we zullen er alles aan doen om dat zo te houden. Ook hebben wij met een aantal buurtbewoners afgesproken dat we wekelijks even langs lopen om een praatje te maken zodat we weten wat er speelt. We willen dit graag weten, zodat we er ook wat aan kunnen doen.
 
U bent altijd van harte welkom om even langs te komen op de Achtervang. De deuren staan altijd open en wij zijn altijd aanwezig. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op ons telefoonnummer: 0181-326966. Alle vragen, opmerkingen en/of klachten zijn van harte welkom, en we zullen u altijd te woord staan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs te komen of te bellen bestaat er altijd nog de mogelijkheid om te mailen. U kunt hiervoor terecht bij Jacco van Keulen: e-mail of Carla Bouterse: e-mail.
 
Nogmaals bedankt voor de opkomst en we hopen u snel te zien op een volgende open dag of andere bijeenkomst!
 
Met vriendelijke groet namens de Achtervang,
 
Jacco van Keulen
 

hv Helius strikt Kapitein Haak

19 november 2009 (11\1133) | Categorie: HV Helius

Enige tijd geleden was het HGS, die een vernieuwende advertentieovereenkomst sloot met handbalvereniging Helius. Na de presentatie van o.a. alle wedstrijdpakken, waarbij veel sponsors vorig weekend aanwezig waren in sporthal De Fazant, pakt hv Helius de draad weer op voor het aantrekken van adverteerders. We zijn dan ook enorm verheugd dat  restaurant Kapitein Haak zijn handtekening gezet heeft onder een overeenkomst voor het plaatsen van een advertentie op het nieuwe informatiescherm in de kantine De BreakOut, gecombineerd met een kortingsbon in het komende clubblad. Leden van hv Helius kunnen zo met korting in de maand december gaan eten in dit Brielse restaurant.

 

Ook na Kapitein Haak gaat Helius verder en de volgende adverteerder wordt Huidtherapie Voorne-Putten, gevestigd aan de Sacharovlaan in Hellevoetsluis. Daarover later meer.

 

foto: hv Helius

Vervanging rioolaansluitingen Vogelbuurt

11 november 2009 (22\1001) | Categorie: Openbare ruimten

De gemeente gaat verder met het vervangen van de rioolaansluitingen in de Vogelbuurt.

Het gaat om het vervangen van aansluitingen van woningen op de hoofdriolering en van de straatkolken (putten) op de hoofdriolering.

 

Uit onderzoek is gebleken dat sommige aansluitingen lek zijn. Hierbij gaat het vooral om aansluiting van de kolken. Door deze te vervangen kan verzakking van het wegdek voorkomen worden.

 

Indien er aansluitingen van woningen vervangen moeten worden en deze aansluiting zich op openbaar gebied bevindt, zijn de kosten voor de gemeente en niet voor de bewoner of huiseigenaar. Dit omdat de gemeente de initiatiefnemer is.

Marlene Bos bij Womens Aglow, 17 november

11 november 2009 (21\0953) | Categorie: Activiteiten

Dinsdagavond, 17 november, is er weer een contactavond van Aglow in de koffiekamer van de Petrakerk.

 

Iedere vrouw is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Na een jaar van rust is Marlene Bos weer beschikbaar om te komen spreken. Wie haar eerder heeft meegemaakt weet wat een bijzondere vrouw ze is.

Vol humor brengt ze een boodschap die hout snijdt.

 

Zoals gewoonlijk, wordt er begonnen met pittige samenzang en vrij gebed.

 

Na de afsluiting om ongeveer 21.30 uur, is er gelegenheid voor persoonlijke voorbede en kan er onder het genot van een drankje nog nagepraat worden.

 

Zaal open vanaf 19.30.

 

Petra Kerk, Cornelis van Kleijburgstraat 4, Hellevoetsluis

Uitnodiging 17 november

11 november 2009 (20\0851) | Categorie: Wonen, werk, recreatie

UITNODIGING PLATFORMOVERLEG

Samen West Hellevoetsluis

NOORD WEST

 

Dinsdag 17 november 2009

met

Antwoorden over de verkeersveiligheid

maatregelen in de wijk Noord West

 

Hellevoetsluis,  11 november 2009

 

 

Beste Platformleden en bewoners,

 

Op 23 juni is er een speciaal platformbijeenkomst geweest over de verkeersveiligheid in de wijk. Dhr. Dijkman verkeersdeskundige van de gemeente heeft alle vragen op die avond doorgenomen met de toezegging dat er een  antwoord komt op deze vragen.

 

Lees hier het verslag van 23 juni

 

Op de platformbijeenkomst van 17 november zullen  Hans Dijkman  en Wout Vildeler (verkeersdeskundige van de politie) aanwezig zijn om te reageren op de vragen vastgelegd in het  verslag van  23 juni jl. Dit verslag wordt bij deze uitnodiging opgestuurd. Hans Dijkman heeft tevens toegezegd om zijn reactie as. maandag per mail te versturen.

 

Deze platformbijeenkomst wordt wederom gehouden in de grote zaal van het multiculturele centrum van de Turkse Werknemers vereniging Moriaanse weg West 2 en we beginnen om 20.00 uur.

 

Agenda:

 

20.00 uur opening en mededelingen

20.05 uur Antwoorden over de verkeersveiligheid in de wijk Noord West.

21.00 uur pauze

21.05 uur Activiteitennieuws

21.30 uur Rondvraag

 

Mocht men verhinderd zijn, mail het dan naar w.janssen@stichting-push.nl

 

Vriendelijke groet

Willem Janssen Sociaal Makelaar Samen West tel 0181-316688

 

 

Verslag platformoverleg Samen West (23 juni 2009)

11 november 2009 (20\0843) | Categorie: Wonen, werk, recreatie

Verslag platformoverleg Samen West 23 juni 2009

 

Aanwezig: R de Vos  en  F. v.d Kolk (bewonersvereniging Noord West  H. den  Brok (wijkheer) J. Grootfaam, S Aylali Wijkagent, Gerda Punt Jansen bewoner Kulk Noord, A. Aydinalp en U. Ozogul-Basin (Stichting Turkse Vrouwencommissie ,

                 G. Ghandi (Buurtcoach Samen West), H. Dijkman (Verkeersdeskundige Gemeente Hellevoetsluis), J. Rebers (OBS Hendrik Boogaard)

 

                  Bewoners: A.Hamelink, R.W.de Grood, R.J.H. Beukers, H. Hanstede, H.J.Jansen, J de Zeeuw, A.Sipkes,

 

Afwezig met berichtgeving: C. Meerman Leefstijl en Religie, H.Boele Obs de Wateringe , A.Sesay gemeente Hellevoetsluis, R.Uzuner Turkse Werknemersvereniging,

                  C. Broere Kulck Zuid, R.Berends Wijkbeheer, E. v.d. Hoeff en H. Neervoort stichting Vogelbuurt, H.Aktas (stichting Gurbet en bewoners:

                  L. Keijzers, A. Schoep. J. Heymans.

 

 

Verslag Discussiebijeenkomst verkeersveiligheid in de wijk.

 

Korte Inleiding gemeentelijk beleid verkeersveiligheid

Hans Dijkman is de ambtenaar voor verkeersveiligheid van de gemeente Hellevoetsluis.

Hans vertelt dat het verkeersveiligheidsbeleid in 1996 voor het laatst is vastgesteld.

De gemeente is voornemens om dit jaar een begin te maken voor een nieuw verkeersveiligheidsbeleid. Er is een paar jaar geleden in gezet op een duurzaam veiligheidsbeleid voor 30 km zone. De situatie is dat ongeveer 50% is uitgevoerd en

dat geleidelijk bij de grote opknap- en herinrichtingactiviteiten in de wijken  de overige

50% de komende jaar wordt aangepakt. Verder is de gemeente in 2006 gestart met de

buurtaanpak in de Struyten, Brasem, Kulck Noord, Schrijnwerker, Kameleon, Nieuwenhoorn en Glaciswijk. Doel is om met bewoners de wijk opnieuw in te richten en op te knappen.

De gemeente heeft geen grote budgetten dus grote verkeersaanpassingen waarbij

veel geld gemoeid is zijn op korte termijn niet mogelijk. Verkeersaanpassingen die budgettair niet veel kosten met zich meebrengen kunnen snel worden aangepakt.

 

Discussie over de verkeersveiligheid met diverse vragen:

De eerste vraag gaat over het 30km handhavingsbeleid op de Moriaanseweg West is nu onduidelijk. De politie, Hans Dijkman en wijkbeheer zullen de situatie verder bespreken en komen  met een passende oplossing.

Afspraak:  In september komt hierover uitsluitsel.

 

VOGELBUURT VRAGEN:

De wijk Vogelbuurt is de laatste jaren al grotendeels opgeknapt en heringericht.

Veel verkeersproblemen zijn daarom opgelost.

 

1: Fietspad en Meeuwenlaan:

Nu tijdelijk het fietspad aan de A.I. laan is afgesloten nemen veel scholieren de route via de Meeuwenlaan. De verwachting is dat binnen afzienbare tijd is opgelost.

Een aantal onveilige oversteekplaatsen zijn al meegenomen in het plan van de schoolroute dat op initiatief van de stichting Vogelbuurt is uitgewerkt. De aanvrage ligt bij de gemeente en men is op zoek naar een passende financiering. Wanneer die rond is wordt de schoolroute uitgevoerd.

 

Afspraak:  De bedoeling is dat de schoolroute in het najaar wordt gerealiseerd.

 

 

2: Hoonaart kruising Rijksstraatweg:

Er is al opgemerkt dat er hard wordt gereden in de Hoonaartstraat. De situatie bij de Lidil kruising Hoonaart en Rijksstraatweg is een onveilige kruising. De oversteek markering voor

het fietspad zijn er niet terwijl de fietser eigenlijk voorrang hebben op het verkeer van de Hoonaartstraat. Dit zou duidelijker moeten worden aangegeven. Tijdens de klankbordgroepvergadering van 24 juni werd opgemerkt dat de 30 km aanduiding niet goed is. Er moeten extra 30 km borden komen  bij de kruisingen die uit komen op de Hoonaartstraat dat het een 30km zone-gebied is. Verder wordt de Hoonaartstraat ook vaak gebruikt door het vrachtverkeer van Lidil en het transportbedrijf. Dit was niet de bedoeling en de wegs hiervoor ook niet geschikt een verbodsbord voor vrachtverkeer zou een oplossing kunnen zijn.

 

Afspraak Hans Dijkman zal de kruising en de 30 km zone nog eens kritisch bekijken of er met simpele aanpassingen de kruising veilig gemaakt kan worden. 

 

NOORD WEST VRAGEN:

Dit is een hele waslijst hieronder de belangrijkste problemen.

 

3: Situatie Cafetaria Deurlo en hardrijden:

Er wordt te hard gereden en verkeerd geparkeerd op de stoep van Deurlo.

Een richtingsverkeer is geen oplossing (schijnveiligheid en werkt in de hand dat men misschien nog harder gaat rijden. Rondom het hardrijden op de Moriaanseweg ontstaat een pittige discussie.  Een oplossing om nog meer snelheidsremmende vernauwingen te maken is waarschijnlijk niet mogelijk omdat dan het diensverlenende verkeer zoals brandweer en hulpdiensten veel hinder ondervinden. Handhaving is tot nu toe de enige oplossing volgens de politie.

 

Afspraak: Een voorstel van de politie is dat de oplettende bewoners de snelheidsovertreders

noteren (kenteken opschrijven van auto en brommer) ook voor notoire verkeerd parkeerders.

De politie stuur ze dan een brief met een waarschuwing. Verder zal Hans Dijkman de situatie in de Moriaanseweg West opnieuw bestuderen.

 

4: Duindoornstraat:

Nu zijn er veel automobilisten die de Duindoornstraat als sluipverkeerroute gebruiken vooral in de vroege en late spitsuren. er wordt daardoor te hard gereden en de kruising Duindoorstraat en Moriaanseweg West wordt hierdoor extra gevaarlijk. Oplossing zou zijn

om de Duindoornstraat in te richten als een 30 km zone.

 

Afspraak: Hans Dijkman zal kijken welke mogelijkheden er zijn voor een 30 km zone.

 

5: Kruispunt Moriaanseweg/Rijkstraatweg.

Nu heeft de fietser erg veel hinder van het autoverkeer. Om de doorstroming voor fietsers onaar de rijksstraatweg groter te maken zou door een gedeelte van het brede trottoir in te richten als een afbuigend fietspad naar de Rijksstraatweg. Hiermee komen de afslaande fietsers niet meer in de verdrukking met het autoverkeer.

 

Afspraak: Hans Dijkman zal onderzoeken of dit mogelijk is en van wie het trottoir is.

 

6: Het uitgaande en inrijdende autoverkeer van parkeerplaats Multiculturele centrum

Door struiken zijn de overstekende voetgangers niet goed zichtbaar. Verder wordt er te hard gereden door de auto die het parkeerterrein uitrijden en inrijden.

Om het hardrijden van het uitrijdende autoverkeer van het parkeerterrein zou een snelremmende drempel op de uitrit een oplossing zijn.

 

Afspraak: Dit voorstel wordt meegenomen door Hans Dijkman.

 

7: Hardrijden bij school de Wateringe:

De problemen rondom de onveilige situatie bij school van hard rijdende ouders is bekend.

Er ligt een plan voor een speciale schoolroute  in de wijk en dropzone bij school.

De stichting Vogelbuurt heeft als initiatiefnemer met de school en andere buurtorganisaties een plan gemaakt met een offerte. Er is onlangs een overleg geweest met de Wethouder.

De gemeente onderzoekt nu de financiële mogelijkheden. De verwachting is dat in het najaar

hierover duidelijkheid komt.

 

WIJK KULCK ZUID VRAGEN:

8: Onveilige verkeerssituatie obs. Hendrik Boogaard:

Jacqueline Rebers, directrice van de school heeft een tijd geleden

een overleg gehad. Bij het halen en brengen van kinderen ontstaan

er veel gevaarlijke situaties op het kruispunt Triathlon en de Sportlaan.

Het doorgetrokken fietspad schept verwarring rondom de 30km zone,

dit zou duidelijker moeten worden aangegeven.

In de weg liggen al snelheidsbeperkende maatregels echter wordt er

op de Sportlaan toch nog te hard gereden.

 

Afspraak: Hans Dijkman spreek af om met de directrice af om de

situatie nog een keer kritisch te bekijken. Hij zal hiervoor een afspraak

maken.

 

WIJK KULCK NOORD EN DE OSSEHOEK VRAGEN  

9: Onveilig fietspad Ireneplaats naar Oostdijk en kruising Clausstraat ter hoogte

    Koninginnelaan.

    De situatie is erg onoverzichtelijk. Fietser en brommers hebben op deze kruising

    geen voorrang maar nemen het wel. Via extra borden kan voor het langzaam verkeer     zichtbaar worden gemaakt dat men een voorrangskruising nadert en geen voorrang

    heeft.

 

    Afspraak:  Binnen de buurtaanpak is dit voorrangsprobleem al aan de orde geweest en het wordt meegenomen in de verkeersmaatregelen. Hans Dijkman zal het nog een keer checken.

 

10: Koninginnelaan wordt zwaarder belast door sluipverkeer en woon werkverkeer en er wordt  te hard gereden.

     Op de Koninginnelaan zouden snelheidsremmende maatregels dringend gewenst zijn om

     het hard rijden tegen te gaan.

 

     Afspraak: Ook deze maatregel wordt meegenomen in de buurtaanpak Kulck Noord.

     Hans informeert welke plannen er zijn. 

   

 

11: Parkeerproblemen in de wijk Ossehoek:

 

11 a: Er staat regelmatig en langdurig een aanhanger geparkeerd. Bewoners  zijn door andere bewoners hierop aangesproken maar men luistert niet.

 

Afspraak: Hen den Brok krijgt het adres van de bewoner doorgespeeld en gaat er voorzorgen dat het parkeren van de aanhanger wordt opgelost.

 

11 b: Parkeren auto’s aan de Clausstraat in de lus langs het speelterreintje.  

Er zijn veel parkeerproblemen omdat de parkeercapaciteit erg krap is. Een aantal

bewoners hebben meer dan een auto. Verkeer parkeren bij de ingang en het

in de lus bij het speelterreintje is al regelmatig door bewoners  onder elkaar

aangekaart. Men luister niet  men zou bv ook kunnen parkeren op de parkeerplaats

van Hasselbach. Gele strepen kunnen niet omdat de gemeente dit in haar beleid niet

wil invoeren. Borden plaatsen alleen als het strik nodig is anders komen er te veel

borden waardoor het erg onoverzichtelijk wordt.

 

Afspraak: De politie stelt voor om een gezamenlijke buurtbrief te maken met het logo

van de politie waarin duidelijk wordt gemaakt dat men in overtreding is en dit kan leiden

tot een bekeuring. Een vriendelijke brief maar met een duidelijk ondertoon van dat dit

parkeergedrag niet wordt getolereerd.  Verder kan de buurt ook anoniem melden  van 

kentekens van auto’s die voortdurend in overtreding zijn. Soms kan dan een persoonlijke

aanpak van de politie hierin meer duidelijkheid brengen. Politie maakt een afspraak met de

buurtbewoners.

 

12: Bij Hasselbach parkeerterrein de weg oprijden naar de rijksstraatweg  is erg gevaarlijk.

 

Afspraak: er zou een waarschuwingsbord moeten komen voor de automobilisten die op de

Rijksstraatweg rijden

 

Voorgang van de discussie, vragen  en maatregelingen verkeersituatie in de wijk Noord West

Hierboven staan de belangrijkste vragen en afspraken. Hans Dijkman zal deze vragen en de

inventarisatie doornemen met de verkeersdeskundige van de politie. In september denkt hij dat er op de meeste vragen een antwoord is gevonden. Iedereen zal dan hierover schriftelijk op de hoogte worden gebracht wat er gaat gebeuren..

 

Complementen ondergrondse glasbak.

Fred van bewonersvereniging Noord West wil de gemeente complimenteren met de passende oplossing van ondergrondse glasbakken bij de onoverzichtelijke kruising bij de Plusmarkt en Moriaanse weg West.

 

Samen West agenda:

De discussie in behoorlijk uitgelopen waardoor de agenda over Samen West blijft liggen.

De belangrijkste nieuwtjes zullen in de notulen worden meegenomen.

 

Nieuwtjes:

-          12 en 19 augustus Buurt Sport Spelen Samen West en PUSH sportopbouwwerk.

-          26 augustus: kinderen bewonersparticipatie middag over inrichten speelveldje Pluvierenhof.

-          In september en oktober starten er weer diverse activiteiten zoals de kindermiddagen, de WMO voorlichting bijeenkomsten, Gym en zwem activiteiten stichting Gurbet en de ontmoetingsactiviteiten van stichting Turkse Vrouwencommissie

-          13 september Turkse Vrouwencommissie, Turkse Werknemersvereniging, Samen West en PUSH op het Hellevoetse Culturele Festival.

-          25 en 26 september Vogelbuurt multicultureel buurtfeest met circus en wereldpleinen

-          26 september nationale buren dag.

-          15 oktober het grote integratie debat

-          28 november ipv het multiculturele festival Samen West “met de buren aan tafel”in het kader van Offerfeest.

 

Willem Janssen  Sociaal Makelaar Samen West

Helius opent zaalseizoen

9 november 2009 (14\0229) | Categorie: HV Helius

Helius opent zaalseizoen.

 

In het weekeinde van 7 en 8 november had de activiteitencommissie van handbalvereniging Helius activiteiten georganiseerd rondom de eerste thuiswedstrijden van het zaalseizoen 2009-2010.

 

Beide dagen lag er cake bij de koffie, draaide het Rad van Avontuur (met o.a. gebak als prijs geschonken door bakkerij Klop), was er een heuse verloting (met als hoofdprijs een weekendje weg, geschonken door Cabot uit Rozenburg) en konden er poffertjes gekocht worden, die gesponsord waren door de Plusmarkt.

 

Het was beide dagen druk in de kantine de BreakOut en de activiteitencommissie kan dan ook terugkijken op een geslaagde opening van het zaalseizoen.

 

  

Foto: Etty Luteijn.

Helius presenteert nieuwe wedstrijdpakken

9 november 2009 (14\0223) | Categorie: HV Helius

Helius presenteert!

 

In een gezellige ambiance werden voor maar liefst acht teams op zaterdag en zondag nieuwe wedstrijdpakken uitgedeeld.

 

Nadat op zaterdag de jongens B2 in het nieuw werden gestoken, kwamen op zondag de dames A, dames 1,  dames 2, dames 3, jongens B1, de heren 1 en de heren 2 aan de beurt.

 

In de pauzes werden de foto’s gemaakt met de betreffende sponsors. Zo kwam de familie Van Eendenburg, van de gelijknamige garage uit Brielle als sponsor van de wedstrijdpakken van de heren 1 op de foto, gevolgd door de heer Bestebreurtje namens Marco Warmte (op de shirts) en de tassen werden geschonken door CCA Yachtcleaners & Yachtservice uit Bruinisse. Gedurende de hele zondag was het zo een komen en gaan van sponsors, die met veel plezier terug hebben gekeken op hun bijdrage aan Helius, waar deze handbalclub uiteraard heel blij mee is!

 

 

Foto: Richard van Yperen

Weggeefwinkel geopend

5 november 2009 (14\0234) | Categorie: Activiteiten

Aan de Moriaanseweg Oost 96 (hoek Molenweg) is een weggeefwinkel geopend.

Deze winkel zal geheel draaien op vrijwilligers. In de winkel zijn goederen gratis te verkrijgen. Het kenmerk van de weggeefwinkel is dat iedereen er welkom is, zowel om spullen te halen als om spullen te brengen. De initiatiefnemers zijn er van overtuigd, dat er teveel bruikbare spullen weggegooid worden.

 

De weggeefwinkel is geopend op donderdag van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Rotary organiseerde feestmiddag voor bewoners Grootenhoek

4 november 2009 (21\0919) | Categorie: Activiteiten

De rotaryclub Hellevoetsluis heeft samen met de leerlingen van de Montessorieschool en de vrijwilligers van de Grootenhoek op woensdag 28 oktober een grandioze feestmiddag georganiseerd voor de bewoners van de Grootenhoek.

 

De bewoners werden van hun kamers opgehaald en naar de grote recreatiezaal gebracht. Daar werden ze getrakteerd op een drankje. Richard Havenhoek zorgde voor muziek. De Roterians zorgden voor een ludieke act.

 

Na het feesten werd samen met de leerlingen van de Montessorieschool een heerlijke maaltijd geserveerd. De bewoners die niet naar de recreatiezaal konden komen, werden op hun kamer verrast.

 

De Rotaryclub Hellevoetsluis bestaat 8 jaar en telt 30 leden. De club organiseert jaarlijks allerlei activiteiten van uiteenlopende aard. Nu was de Grootenhoek aan de beurt, maar dit jaar zullen ook de gebruikers van de voedselbank een Kerstpakket ontvangen, net als de voorgaande 3 jaren.

 

Alle activiteiten hebben een lokaal karakter en lukken altijd dankzij vrijwilligers, sponsors en inzet van de leden.

AED bij Barendrecht Electra

4 november 2009 (21\0911) | Categorie: Zorg en welzijn

Bij Barendrecht Electra, Distelstraat 2, is een AED (Automatische Externe Defibrillator) aanwezig.

 

Een AED kan levens redden bij hartproblemen.

 

Wilt u meer weten over AED, reanimatietechnieken of over de eerste zes belangrijke minuten na een hartstilstand? Kijk dan op www.6minuten.nl van de Nederlandse Hartstichting.

Brandstichting bij restaurant Rami

2 november 2009 (12\1203) | Categorie: (on)veiligheid

In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober werd er brand gesticht bij restaurant Rami op de hoek Rijksstraatweg-Moriaanseweg Oost.

 

Een markies viel ten prooi aan het vuur. De schade bleef gelukkig beperkt tot de markies en directe omgeving. Wel is er sprake van rookschade.

 

De schade loopt in de duizenden euro's. Het is niet de eerste keer dat er vandalisme is bij het restaurant. Zo werden eerder al bloembakken vernield en was er sprake van poging tot inbraak.

 

Nieuwe trainingspakken voor HV Helius

2 november 2009 (11\1159) | Categorie: HV Helius

Helius presenteert op 7 en 8 november.

 

Komend weekend worden de nieuwe wedstrijdpakken van handbalvereniging Helius getoond in sporthal De Fazant.

 

Vanaf april is Helius bezig geweest om de hele vereniging stapsgewijs in nieuwe wedstrijdpakken te krijgen. Samen met Richard Venneker van de Hellevoetse Sport2000 zijn er nieuwe pakken ontwikkeld door het Rotterdamse bedrijf Klupp. Dit bedrijf, dat hoofdzakelijk in het betaald voetbal zit (Vitesse, NAC en FC Groningen), gaat nu dus ook zijn  intrede doen in de handbalwereld. Door de sterke samenwerking met Richard Venneker worden op zaterdag 7 november de nieuwe wedstrijdpakken getoond van de jongens B2, het team dat Richard in zijn geheel gesponsord heeft. Dit zal gebeuren tijdens allerlei activiteiten rondom de eerste thuiswedstrijden van de zaalcompetitie, die georganiseerd zijn door de activiteitencommissie.

 

Op zondag 8 november is het dan de beurt aan maar liefst zeven teams, die door veel sponsors in het nieuw zijn gestoken. Vanaf 9.15 uur worden o.a. de trainingspakken getoond van de dames 3, dames A, jongens B1, heren 1, dames 1, dames 2 en heren 2.

 

Naast de pakken zullen er ook andere materialen aan het publiek geshowd worden, zoals bijvoorbeeld het schenken van de bidons voor de dames 1 door het Spijkenisser bedrijf VDS.

Het belooft dus een hele happening te worden, waarvoor u van harte bent uitgenodigd!

Spoken in de wijk!

1 november 2009 (11\1142) | Categorie: Wonen, werk, recreatie

31 oktober 's avonds was er hevig rumoer in de wijk.

Met een aantal mensen zijn we op onderzoek gegaan, maar zagen nergens iets of iemand.

Amper thuis werd er gebeld.

De schrik sloeg ons om het hart toen we de deur openden: SPOKEN!

Ze wilden snoep en anders zouden ze de hele nacht voor onrust zorgen.

Nou, we hebben dus snel voor elk spook wat snoep gegeven.

Maar......er bleken nog veel meer spoken rond te spoken.

Tot laat in de avond ging de bel en waren er weer nieuwe spoken.

Gelukkig hebben ze ons in de nacht met rust gelaten!

 

En voor wie niet in spoken gelooft hebben we er een foto van gemaakt.

 

 

 

PS

De spoken en heksen vierden het Halloween.

Halloween is te vergelijken met het Nederlandse Sint Maartensfeest. Verklede kinderen gaan langs de deuren om snoep op te halen. Hierbij roepen ze "trick or treat", wat betekent: "een plagerijtje of een traktatie".

Vaak wordt gedacht dat het Halloween uit Amerika is komen overwaaien. De oorsprong ligt echter in Ierland. Zowel in Ierland als Amerika wordt Halloween uitbundig gevierd. Inmiddels waaiert het uit over de wereld. Zo wordt Halloween ook in Canada, Engeland, Suriname en Nederland gevierd.

Hèt symbool van Halloween is de uitgeholde pompoen in de vorm van een eng gezicht, waarin een kaarsje wordt geplaatst.

De dag na Halloween, 1 november, is het Allerheiligen: een Christelijke feestdag die vooral gevierd wordt door Katholieken.

 

Vooienmarkt, De Eendraght, 7 november

31 oktober 2009 (13\0152) | Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 7 november wordt er in het sportcentrum De Een­draght aan de Sportlaan in Helle­voetsluis wederom de maande­lijkse vlooien­markt gehou­den.

Dat de Hellevoetse vlooienmarkt in een behoefte voorziet blijkt elke keer weer uit de overweldigende belangstelling die bestaat, zowel bij de bezoekers als bij de deelnemers.

Vele tientallen standhouders zien telkens weer hun overtollige goederen van eigenaar veranderen.

 

De vlooienmarkt, al jaren enorm populair, is geen markt zoals eenieder welhaast kent, maar een markt waar particulieren hun overtollige spulletjes aan de man kunnen brengen.

Ook  vereni­gingen maken veelvuldig gebruik van dit soort markten om b.v. restanten van hun eigen rommelmarkten, fancy fairs etc te slijten.

Particulieren die vanuit hun hobby dingen vervaardi­gen of b.v. een verzameling op willen ruimen, kunnen ook inschrij­ven voor een plaats op de vlooienmarkt

 

Voor de vlooienmarkt kunnen alleen particuliere standhouders geplaatst worden, die hun overtollige goederen willen verko­pen.

Er mogen bedrijfsmatig geen goederen worden verkocht.

 

De vlooienmarkt in Hellevoetsluis is voor het publiek geopend van 9.00 tot ± 14.00 uur en de toegangsprijs bedraagt  €  2,00 per persoon.

Voor meer informatie kan men bellen met Kwekel Evenementen, tel 0181 – 313742 of www.vlooienmarkt-hellevoetsluis.nl

 

De volgende vlooienmarkt -eveneens in het sportcentrum De Eendraght- wordt gehouden op zaterdag 5 december.

Ondanks het hoge bezoek uit Spanje hebben we toch gemeend om de datum niet te wijzigen.

Grote groepen mensen vieren Sinterklaas toch al niet en  voor de mensen die het wel vieren speelt het zich hoofdzakelijk in de namiddag en avond af.

Nieuwsbrief 6 2009-2010 OBS de Wateringe

30 oktober 2009 (11\1124) | Categorie: OBS De Wateringe

 

 

 

Nieuwsbrief  6

donderdag  29 oktober  2009

 

Belangrijke data

 

29                oktober                  inleveren oud papier 8.00-8.30 en 15.00-15.30

 3                november               NIO en NPVJ  groep 8

 3                november              Informatieavond overblijf 19.30 uur

 5                november               Informatiemiddag Helinium voor leerlingen groep 8

 5                november               Informatieavond Helinium voor ouders groep 7+8

 5                november               Voorstelling Roodkapje: groep 1 en 2

10                november               Vergadering oudervereniging

16 t/m 20     november               rapportweek groep 3 t/m 8

 

Afscheid Yvonne Meerman

 

Op 1 november zal juf Yvonne Meerman gaan genieten van haar pensioen. Na vele jaren met veel plezier gewerkt te hebben bij voornamelijk de kleuters, krijgt zij nu voldoende gelegenheid zich bezig te houden met haar hobby’s.

Op 11 november a.s. zullen de collega’s officieel afscheid nemen van haar.

Wij wensen juf Yvonne een hele fijne toekomst toe!

 

Wijzigingen in de groepsbezetting

 

In verband met het vertrek van juf Yvonne, zal juf Janneke de taken van haar overnemen . Op dinsdag en vrijdag zal juf Janneke werken in groep  1/2 A.

Juf Marianne Elsenburg zal in groep 4 één dag per week voor de groep staan.

Meester Hans gaat op woensdag in groep 7 les geven.

 

Uitnodiging informatiebijeenkomst: OVERBLIJF

 

Op dinsdag 3 november om 19.30 uur a.s. zal in de aula van de school een informatieavond worden gehouden over de tussenschoolse opvang(overblijf).

Vanaf 1 december zal de tussenschoolse opvang verzorgd worden door de Kinderkoepel in samenwerking met de huidige overblijfmedewerkers.

Omdat er een aantal veranderingen zullen plaatsvinden met betrekking tot o.a. de manier van aan- en afmelden, kosten enz, is het belangrijk dat u bij deze avond aanwezig bent.

Deze avond wordt door school in samenwerking met de Kinderkoepel georganiseerd.

Dhr Boelen zal toelichten waarom de school een professionele organisatie inschakelt voor de tussenschoolse opvang. Daarna zal mevrouw VuykNoorland uitleg geven over de Kinderkoepel en de praktische uitvoering van de tussenschoolse opvang op onze school. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomst zal ca 21.00 uur worden afgerond.

 

 Vergadering oudervereniging 10 november 2009

 

Plaats:                         aula

Tijd:                            19.30 uur

 

1. Opening                                                   7.   Sinterklaas

2. Ingekomen post                                         8.   Kerst

3. Mededelingen                                            9.   Actielijst          

4. Verslag penningmeester                              10. Volgende vergadering

5. Goedkeuring vorig verslag                                     11. Rondvraag

6. Evaluatie kinderboekenweek                        12. Sluiting

  

Informatieavond Helinium

 

Donderdag 5 november is er een informatieavond van het Helinium. Deze avond wordt georganiseerd voor de ouders  van groep 8. De ouders van groep 7 zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom. De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden in de aula van onze school.

De avond wordt afgesloten rond 20.30 uur.

 

Welkom                                              

 

Jasmine Marcussen en Amber Groenendijk komen binnenkort bij ons op school! Wij wensen hun een fijne schooltijd toe!!!    

 

Jarigen in november

 

Lilian Maria, Aydin Akbulut, Megan Swiebel, Burak Duman, Peter van Hulst, Almina Kaya, Tugcenur Koral, Rowdey Velthove. Alle kinderen: VAN HARTE GEFELICITEERD!!! 

Talenten HV Helius bij Nationale Jeugdselectie

29 oktober 2009 (17\0510) | Categorie: NIEUWS

Leroy van Zanten en Pascal Haak van handbalvereniging Helius zijn geselecteerd voor de Nationele Jeugdselectie.

 

De jongsgroep van HV Helius is zeer getalenteerd. De geselcteerde jongens behoren dan ook tot de top van Nederland.

 

De talentengroep traint elke week op woensdag drie uur onder leiding van de bondscoach Harrie Weerman in Arnhem.

 

Heb je ook zin in een snelle, dynamische teamsport, ga dan eens kijken bij een van de trainingen of wedstrijden van HV Helius.

 

Informatie: www.hvhelius.nl

 

« Vorig artikel  (Artikel 1 van 16)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden