Doe mee met SMS-alert

29 oktober 2009 (16\0449) | Categorie: (on)veiligheid

Een veilige woonomgeving?

 

De politie van Hellevoetsluis is met SMS-alert gestart. Iedereen die in Hellevoetsluis woont of werkt en een mobiele telefoon heeft, kan zich hiervoor aanmelden.

 

De politie gebruikt SMS-berichten om burgers snel op de hoogte te kunnen brengen van actuele veiligheidszaken in hun wijk. Zo zijn er snel meer ogen en oren, die met de politie meekijken. De politie stuurt bijvoorbeeld verzoeken om mee uit te kijken naar de pleger van een misdrijf of een vermist kind. Of u krijgt informatie over hoe u zelf voorkomt dat u slachtoffer wordt van een misdrijf. In de eerste twee gevallen meldt de politie in de SMS ook welke actie zij van u verwachten als u inderdaad informatie voor hen heeft.

 

Wilt u een handje helpen?

Meld u dan aan voor SMS-alert.

U kunt zich als volgt met uw mobile telefoon aanmelden: U stuurt een SMS-bericht met de teket PRR (PRR staat voor Politie Rotterdam-Rijnmond) gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844.

Een voorbeeld: PRR3012LP30, zonder spaties en zonder een eventuele huisnummertoevoeging.

Als u bijvoorbeeld op de Stationsweg 12 b woont, sms dan 12 zonder de toevoeging b.

Let op!

Uw postcode moet bestaan uit 4 cijfers en 2 letters. Gebruik voor het zijfer 0 (nul) in de postcode geen letter o, uw aanmelding is dan namelijk niet geldig.

U ontvangt vervolgens een sms dat u bent aangemeld. Hierin staat ook een wachtwoord. Met uw eigen mobiele nummer en dit wachtwoord kunt u via de internetsite van de politie Rotterdam-Rijnmond, www.politie-rijnmond.nl persoonlijke gegevens wijzigen. Aanmelden met een vaste lijn die het verzenden van sms-berichten ondersteunt (dus geen 06-nummer) is niet mogelijk.

 

Kosten.

De abonnementdienst SMS-alert is gratis. Alleen voor het aanmeld-sms-bericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. Dit is afhankelijk van uw provider en abonnement. De berichten die de politie verstuurt, ontvangt u gratis. Het ontvangen van sms-berichten in het buitenland is niet altijd gratis (tijdens uw vakantie kunt u via de internetsite van de politie sms-alert uitschakelen).

 

« Vorig artikel  (Artikel 22 van 319)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden