Bericht van de Achtervang

19 november 2009 (11\1144) | Categorie: Achtervang

Beste Buurtbewoners,
 
Wij van de Achtervang willen u graag bedanken voor uw massale opkomst tijdens de Open Dag van de Achtervang op 25 oktober jl..
 
Wij hopen dat we u een duidelijk beeld hebben kunnen geven van wie wij zijn en wat wij doen met deze groep kinderen. Natuurlijk had een Open dag al veel eerder gemoeten, maar door allerhande zaken is het er nooit eerder van gekomen.
 
De Achtervang is een woongroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Vaak is deze beperking aangeboren en kunnen de jongeren die wij hebben er ook echt niets aan doen. Wij proberen deze jongeren een zo duidelijk mogelijke structuur te geven zodat ze in een later stadium door kunnen stromen naar een vervolgtraject. Dit kan van alles zijn. We hebben jongeren gehad die weer naar ouders terug zijn geplaatst en we hebben ook jongeren gehad die naar een vervolggroep zijn gegaan. Mocht het laatste het geval zijn, dan kijken we altijd naar de soort groep en wat voor deze jongeren heel belangrijk is. Wij willen er namelijk voor zorgen dat de jongeren van een doorstroom ook echt 'beter' worden.
 
Zoals gezegd zitten de meeste jongeren bij ons omdat ze geen normale thuis situatie hebben. Ze komen uit een omgeving waarin veel zaken verkeerd zijn geweest. Dit gaat van het gebruik van drugs tot aan allerlei vormen van geweld aan toe. U kunt zich wel voorstellen dat kinderen hiervan een flinke deuk oplopen. We hebben een behandeltijd van ongeveer 2 jaar. De meeste jongeren maken deze 2 jaar ook helemaal vol en soms kan het zelfs langer duren. Het komt natuurlijk soms ook voor dat kinderen de 2 jaar niet nodig hebben en veel eerder doorstromen. Dat gebeurd bij ons redelijk vaak en daar zijn wij trots op.
 
Wij zijn ons ervan bewust dat het de afgelopen jaren niet voor iedereen in de buurt even makkelijk was. Bij ons gebeurd altijd wat en daar kunnen omwonenden natuurlijk wel eens last van hebben. Persoonlijk denk ik dat het de afgelopen maanden al een stuk minder is. Doordat de jongeren die hier aan het begin woonden nu aan het doorstromen zijn, komen er nieuwe jongeren en die kunnen wij direct goed in de structuur zetten. We weten dat dit een rustige buurt is, en we zullen er alles aan doen om dat zo te houden. Ook hebben wij met een aantal buurtbewoners afgesproken dat we wekelijks even langs lopen om een praatje te maken zodat we weten wat er speelt. We willen dit graag weten, zodat we er ook wat aan kunnen doen.
 
U bent altijd van harte welkom om even langs te komen op de Achtervang. De deuren staan altijd open en wij zijn altijd aanwezig. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op ons telefoonnummer: 0181-326966. Alle vragen, opmerkingen en/of klachten zijn van harte welkom, en we zullen u altijd te woord staan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs te komen of te bellen bestaat er altijd nog de mogelijkheid om te mailen. U kunt hiervoor terecht bij Jacco van Keulen: e-mail of Carla Bouterse: e-mail.
 
Nogmaals bedankt voor de opkomst en we hopen u snel te zien op een volgende open dag of andere bijeenkomst!
 
Met vriendelijke groet namens de Achtervang,
 
Jacco van Keulen
 
« Vorig artikel  (Artikel 4 van 319)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden