Bericht van de Achtervang

19 november 2009 (11\1144) | Categorie: Achtervang

Beste Buurtbewoners,
 
Wij van de Achtervang willen u graag bedanken voor uw massale opkomst tijdens de Open Dag van de Achtervang op 25 oktober jl..
 
Wij hopen dat we u een duidelijk beeld hebben kunnen geven van wie wij zijn en wat wij doen met deze groep kinderen. Natuurlijk had een Open dag al veel eerder gemoeten, maar door allerhande zaken is het er nooit eerder van gekomen.
 
De Achtervang is een woongroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Vaak is deze beperking aangeboren en kunnen de jongeren die wij hebben er ook echt niets aan doen. Wij proberen deze jongeren een zo duidelijk mogelijke structuur te geven zodat ze in een later stadium door kunnen stromen naar een vervolgtraject. Dit kan van alles zijn. We hebben jongeren gehad die weer naar ouders terug zijn geplaatst en we hebben ook jongeren gehad die naar een vervolggroep zijn gegaan. Mocht het laatste het geval zijn, dan kijken we altijd naar de soort groep en wat voor deze jongeren heel belangrijk is. Wij willen er namelijk voor zorgen dat de jongeren van een doorstroom ook echt 'beter' worden.
 
Zoals gezegd zitten de meeste jongeren bij ons omdat ze geen normale thuis situatie hebben. Ze komen uit een omgeving waarin veel zaken verkeerd zijn geweest. Dit gaat van het gebruik van drugs tot aan allerlei vormen van geweld aan toe. U kunt zich wel voorstellen dat kinderen hiervan een flinke deuk oplopen. We hebben een behandeltijd van ongeveer 2 jaar. De meeste jongeren maken deze 2 jaar ook helemaal vol en soms kan het zelfs langer duren. Het komt natuurlijk soms ook voor dat kinderen de 2 jaar niet nodig hebben en veel eerder doorstromen. Dat gebeurd bij ons redelijk vaak en daar zijn wij trots op.
 
Wij zijn ons ervan bewust dat het de afgelopen jaren niet voor iedereen in de buurt even makkelijk was. Bij ons gebeurd altijd wat en daar kunnen omwonenden natuurlijk wel eens last van hebben. Persoonlijk denk ik dat het de afgelopen maanden al een stuk minder is. Doordat de jongeren die hier aan het begin woonden nu aan het doorstromen zijn, komen er nieuwe jongeren en die kunnen wij direct goed in de structuur zetten. We weten dat dit een rustige buurt is, en we zullen er alles aan doen om dat zo te houden. Ook hebben wij met een aantal buurtbewoners afgesproken dat we wekelijks even langs lopen om een praatje te maken zodat we weten wat er speelt. We willen dit graag weten, zodat we er ook wat aan kunnen doen.
 
U bent altijd van harte welkom om even langs te komen op de Achtervang. De deuren staan altijd open en wij zijn altijd aanwezig. Uiteraard kunt u ons ook bereiken op ons telefoonnummer: 0181-326966. Alle vragen, opmerkingen en/of klachten zijn van harte welkom, en we zullen u altijd te woord staan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs te komen of te bellen bestaat er altijd nog de mogelijkheid om te mailen. U kunt hiervoor terecht bij Jacco van Keulen: e-mail of Carla Bouterse: e-mail.
 
Nogmaals bedankt voor de opkomst en we hopen u snel te zien op een volgende open dag of andere bijeenkomst!
 
Met vriendelijke groet namens de Achtervang,
 
Jacco van Keulen
 

Opendag Achtervang groot succes en verhelderend

25 oktober 2009 (11\1111) | Categorie: Achtervang

De Achtervang, gevestigd in de boerderij aan de Moriaanseweg West, hield op 25 oktober een open huis.

Vele wijkbewoners maakten van deze gelegenheid gebruik, eindelijk, eens met eigen ogen en oren te vernemen wat de Achtervang is en doet.

Een verhelderende ervaring.

Alle geruchten die al langere tijd de ronde doen over de bewoners van de boerderij en hoe het daar toe gaat, kregen voor veel mensen een geheel andere dimensie.

 

De "probleemjeugd" heeft niet zelf om de problemen gevraagd. De leiding neemt hen serieus en helpt hen bij het weer op de rails krijgen van hun leventje. Een zware, maar dankbare, taak. Maar evenzo zwaar voor de jeugdige cliënten. Want er heerst een strenge discipline! Het is beslist geen "vrijgevochten zootje". Want, zo leerden de bezoekers bijvoorbeeld, als je voor het eerst als bewoner binnenkomt, is het langere tijd niet toegestaan het gebouw te verlaten. Voorwaar geen eenvoudige opgave!

 

De bezoekers werden ontvangen met een drankje en een hapje. Zo was er eigen gebakken appeltaart, die heerlijk smaakte. Daarna werden de bezoekers in kleine groepen rondgeleid door het gebouw, waarbij uitgebreide toelichting werd gegeven en vragen werden beantwoord.

 

Binnenkort leest u op deze site meer over de Achtervang.

 

Nog één hartekreet van de leiding: zij zoeken vrijwilligers voor het begeleiden van de jongeren naar bijv. voetbalwedstrijden,  het begeleiden bij huiswerk, enz., enz..

Denkt u hierin een rol te kunnen spelen, loop even binnen bij de Achtervang of stuur een berichtje naar deze site (wij zorgen dan dat uw bericht bij de Achtervang komt).

 

 

Boerderij Moriaanseweg (De Achtervang) houdt Open Huis

20 oktober 2009 (11\1136) | Categorie: Achtervang

De Achtervang in de boerderij aan de Moriaanseweg West 47 bestaat bijna 3 jaar. Dit is reden om de bewoners uit de omgeving een blik achter de schermen te laten werpen.

De Achtervang is zich er van bewust, dat het voor de buurtgenoten niet gemakkelijk geweest moet zijn dat er een jongerenopvang in de buurt is gekomen.

 

Het heeft enige tijd geduurd voordat De Achtervang was zoals hij nu is. Zoals alle nieuwe projecten had ook de Achtervang last van kinderziektes. De kinderziektes zijn nu zo goed als verholpen en dat is een mooie reden om kennis met elkaar te gaan maken.

 

U wordt met de Open Middag verwelkomd met een hapje en een drankje. U maakt kennis met de jongeren en begeleiders die De Achtervan hebben gemaakt zoals hij nu is.

 

U bent welkom op 25 oktober, tussen 15.00 en 17.30 uur.

 

De Achtervang, Moriaanseweg West 47, 3222 AB  Hellevoetsluis, tel. 0181 - 326966

» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden