Kerstmarkt in verpleeghuis De Grootenhoek

25 november 2009 (16\0458) | Categorie: Activiteiten

Van donderdag 26 november tot en met vrijdag 4 december is in het verpleeghuis De Grootenhoek de traditionele Kerstmarkt.

 

Bij de hoofdingang vindt u kunstkerstbomen, kerstballen, lichtjes, beeldjes, kaarsen, kaarsenstandaards, enz.. Teveel om op te noemen. En alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen te koop.

 

De opbrengst van de Kerstmarkt komt geheel ten goeden van de bewoners.

 

Adres: Hellevoetse Achterweg 4, Hellevoetsluis.

 

Geopend: dagelijks van 9.00 tot 19.00 uur.

Marlene Bos bij Womens Aglow, 17 november

11 november 2009 (21\0953) | Categorie: Activiteiten

Dinsdagavond, 17 november, is er weer een contactavond van Aglow in de koffiekamer van de Petrakerk.

 

Iedere vrouw is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Na een jaar van rust is Marlene Bos weer beschikbaar om te komen spreken. Wie haar eerder heeft meegemaakt weet wat een bijzondere vrouw ze is.

Vol humor brengt ze een boodschap die hout snijdt.

 

Zoals gewoonlijk, wordt er begonnen met pittige samenzang en vrij gebed.

 

Na de afsluiting om ongeveer 21.30 uur, is er gelegenheid voor persoonlijke voorbede en kan er onder het genot van een drankje nog nagepraat worden.

 

Zaal open vanaf 19.30.

 

Petra Kerk, Cornelis van Kleijburgstraat 4, Hellevoetsluis

Weggeefwinkel geopend

5 november 2009 (14\0234) | Categorie: Activiteiten

Aan de Moriaanseweg Oost 96 (hoek Molenweg) is een weggeefwinkel geopend.

Deze winkel zal geheel draaien op vrijwilligers. In de winkel zijn goederen gratis te verkrijgen. Het kenmerk van de weggeefwinkel is dat iedereen er welkom is, zowel om spullen te halen als om spullen te brengen. De initiatiefnemers zijn er van overtuigd, dat er teveel bruikbare spullen weggegooid worden.

 

De weggeefwinkel is geopend op donderdag van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Rotary organiseerde feestmiddag voor bewoners Grootenhoek

4 november 2009 (21\0919) | Categorie: Activiteiten

De rotaryclub Hellevoetsluis heeft samen met de leerlingen van de Montessorieschool en de vrijwilligers van de Grootenhoek op woensdag 28 oktober een grandioze feestmiddag georganiseerd voor de bewoners van de Grootenhoek.

 

De bewoners werden van hun kamers opgehaald en naar de grote recreatiezaal gebracht. Daar werden ze getrakteerd op een drankje. Richard Havenhoek zorgde voor muziek. De Roterians zorgden voor een ludieke act.

 

Na het feesten werd samen met de leerlingen van de Montessorieschool een heerlijke maaltijd geserveerd. De bewoners die niet naar de recreatiezaal konden komen, werden op hun kamer verrast.

 

De Rotaryclub Hellevoetsluis bestaat 8 jaar en telt 30 leden. De club organiseert jaarlijks allerlei activiteiten van uiteenlopende aard. Nu was de Grootenhoek aan de beurt, maar dit jaar zullen ook de gebruikers van de voedselbank een Kerstpakket ontvangen, net als de voorgaande 3 jaren.

 

Alle activiteiten hebben een lokaal karakter en lukken altijd dankzij vrijwilligers, sponsors en inzet van de leden.

Vooienmarkt, De Eendraght, 7 november

31 oktober 2009 (13\0152) | Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 7 november wordt er in het sportcentrum De Een­draght aan de Sportlaan in Helle­voetsluis wederom de maande­lijkse vlooien­markt gehou­den.

Dat de Hellevoetse vlooienmarkt in een behoefte voorziet blijkt elke keer weer uit de overweldigende belangstelling die bestaat, zowel bij de bezoekers als bij de deelnemers.

Vele tientallen standhouders zien telkens weer hun overtollige goederen van eigenaar veranderen.

 

De vlooienmarkt, al jaren enorm populair, is geen markt zoals eenieder welhaast kent, maar een markt waar particulieren hun overtollige spulletjes aan de man kunnen brengen.

Ook  vereni­gingen maken veelvuldig gebruik van dit soort markten om b.v. restanten van hun eigen rommelmarkten, fancy fairs etc te slijten.

Particulieren die vanuit hun hobby dingen vervaardi­gen of b.v. een verzameling op willen ruimen, kunnen ook inschrij­ven voor een plaats op de vlooienmarkt

 

Voor de vlooienmarkt kunnen alleen particuliere standhouders geplaatst worden, die hun overtollige goederen willen verko­pen.

Er mogen bedrijfsmatig geen goederen worden verkocht.

 

De vlooienmarkt in Hellevoetsluis is voor het publiek geopend van 9.00 tot ± 14.00 uur en de toegangsprijs bedraagt  €  2,00 per persoon.

Voor meer informatie kan men bellen met Kwekel Evenementen, tel 0181 – 313742 of www.vlooienmarkt-hellevoetsluis.nl

 

De volgende vlooienmarkt -eveneens in het sportcentrum De Eendraght- wordt gehouden op zaterdag 5 december.

Ondanks het hoge bezoek uit Spanje hebben we toch gemeend om de datum niet te wijzigen.

Grote groepen mensen vieren Sinterklaas toch al niet en  voor de mensen die het wel vieren speelt het zich hoofdzakelijk in de namiddag en avond af.

Sportinstuif voor leerlingen basisschool

29 oktober 2009 (17\0502) | Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 31 oktober organiseert de jeugdraad van de Protestantse Gemeente Hellevoetsluis een sportinstuif in sportcentrum De Eendraght.

Deze sportinstuif is bedoeld voor leerlingen van basisscholen en is van 14.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze instuif kun je je twee uur helemaal uitleven op allerlei toestellen. Je mag skaten (wel even je remmen afplakken) en we doen spelletjes.

 

We vragen een bijdrage van 1 euro en je krijgt gratis iets te snoepen en te drinken.

 

Neem ook gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

 

Meer informatie: Reina van Huizen, tel. 316970.

SAZ cursus (Turkse gitaar) in Hellevoetsluis

29 oktober 2009 (16\0443) | Categorie: Activiteiten

Binnekort start de eerste Zaz cursus in Hellevoetsluis. Wil je snel saz (Turkse gitaar) leren spelen? Met deze lessen begint de muzikale reis op de Saz. Er zijn verschillende oefeningen.

Met deze oefeningen leer je het op een simpele manier.

De traditionel Turkse muziek wordt al eeuwen lang op de Saz bespeeld.

De cursus wordt gegeven in het Multicultureel centrum, Moriaanseweg West 2.

Meer informatie: mevr. Aydinalp, 06 - 42385959 of mevr. Ozogul, 06 - 20078333.

Stilteochten in Kerk aan de Ring, 8 november

27 oktober 2009 (14\0251) | Categorie: Activiteiten

Kom op zondagochtend 8 november ook eens ervaren wat stilte en rust voor jou betekent. Iedereen is welkom van 11.00-12.30 uur om dit te ervaren. Samen met de Stichting Behoud van de Kerk aan de Ring geven wij daar de gelegenheid voor. Door geleide oefeningen worden er eerst ontspanningsoefeningen gegeven waarna het steeds stiller wordt. Je komt lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust. Info: hier  

De toegang is gratis, alleen een bijdrage voor het onderhoud van de Kerk wordt door de Stichting zeer gewaardeerd.

Expositie in Verpleeghuis De Grootenhoek

8 oktober 2009 (12\1211) | Categorie: Activiteiten

In het verpleeghuis De Grootenhoek, Hellevoetse Achterweg 4, is tot 25 november een expositie van geschilderde mandela's van Evalien Kruithof te bewonderen.

 

Evalien is 17 jaar geleden begonnen met het maken van mandala's. Eerst met aquarelpotloden en sinds 2 jaar met acrylverf. Het woord mandala is vooral bekend geworden door de monniken die dit veelal met zand maakten. Evalien schildert de mandala's vanuit haar gevoel en meditatie. Doordat ze met verf is gaan werken zijn de kleuren helder en diep geworden en sprekender dan met potlood.

 

In de vitrines zijn ook prachtige halssieraden van mevrouw Lotter te bewonderen. Mevrouw Lotter heeft gebruik gemaakt van diverse edelstenen en mineralen. Iedere ketting is uniek, omdat zij van elke ketting maar één exemplaar maakt.

 

Heeft u zelf een leuke hooby of een verzameling en vindt u het leuk om deze te tonen aan het publiek, neem dan contact op met Ellen Rutjens, coördinator activiteitenbegelieding, tel. 0181-321355

Bazaar Petrakerk groot succes

3 oktober 2009 (15\0345) | Categorie: Activiteiten

Ondanks de minder prettige weersomstandigheden is de bazaar van de Petrakerk druk bezocht.

Velen vonden het koopje waarop ze al zolang hadden gewacht. Anderen grepen er net naast.

Helaas, maar.....volgend jaar is er weer een kans!

 

 

Regen en wind kunnen ons niet deren.......

 

 

 

 

Er was voor "elck wat wils"

 

 

Het rad van fortuin draaide onophoudelijk

 

 

Unieke stukken wisselden voor een koopje van eigenaar

Concertseizoen ‘Hellevoet Klassiek’ op 11 oktober van start

30 september 2009 (17\0553) | Categorie: Activiteiten

Op zondag 11 oktober a.s. gaat het concertseizoen 2009 – 2010 van de Stichting Concerten Hellevoetsluis van start met de jaarlijkse concertserie ‘Hellevoet Klassiek’.

Om 12.00 uur begint dan in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring een optreden met het pianotrio Marieke Schneemann (fluit), Pamela Smits (Cello) en Jeroen Bal (piano).

 

Op het programma staan werken van Carl Maria von Weber (Trio in g klein Opus 63), Claude Debussy (Sonate voor cello en piano) , Henri Dutilleux (Sonatine voor fluit en piano) en Philippe Gaubert (Aquarel voor fluit, cello en piano).

 

 Marieke Schneemann werd geboren in Australië;  vijf jaar later kwam zij per schip aan in Rotterdam waar zij weer een kwart eeuw later benoemd werd tot solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Zij begon haar studie aan de Musikhochschule Stuttgart bij Prof. Karl-Friedrich Mess, daarna studeerde zij Cum Laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de barokrevolutionair Frans Vester. Zij behaalde diverse prijzen en speelde 25 jaar lang in het Fodor Kwintet. Verder maakte ze een decennium lang deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en de Amsterdamse Bach Solisten, trad zij met deze ensembles over de hele wereld op. Zij maakte tal van televisieopnamen en CD’s met een repertoire omvattend van Barok tot Hedendaagse muziek.

Met het Nederlands Blazers Ensemble, het Fodor Kwintet en als soliste speelde zij menig nieuw geschreven werk. (Wolfgang Rihm, Gija Kantcheli, Luca Francesconi,  Tristan Keuris, Willem Jeths, John Zorn en Robin de Raaff, Jan van Vlijmen e.a.).

Met de pianist Ralph van Raat nam zij de verzamelde solowerken voor fluit van Rudolf Escher op (Attacca).

Verder maakt Marieke deel uit van het Orlando Kwintet en heeft zij een duo met de harpiste Godelieve Schrama . Daarnaast  geeft ze recitals met pianist Hans Eijsackers  en vormt zij een uniek trio met de cimbalisten Michiel Weidner en Jan Rokyta.

Marieke Schneemann  is als hoofdvakdocente verbonden aan Het Conservatorium van Amsterdam.

 

Pamela Smits is geboren te Ottawa (Canada) en  groeide op in Nederland.

Zij begon haar cellostudie op jonge leeftijd bij de Tsjechische cellist Jiri Prchal aan het Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden. Nadat zij als 19-jarige het diploma Docerend Musicus had behaald, vervolgde ze haar studie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij de Franse cellist Jean Decroos, toenmalig solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest, bij wie zij in 1992 afstudeerde met het diploma Uitvoerend Musicus.

Dankzij Nederlandse studiebeurzen kreeg Pamela Smits de kans zich verder te bekwamen bij de gerenommeerde cellist en pedagoog Janos Starker aan de Indiana University te Bloomington, VS. Tevens verdiepte zij zich er in de kamermuziek onder begeleiding van o.a. Shigeo Neriki en György Sebök.  In 1994 behaalde zij het Performer diploma.

Tijdens haar studie werd Pamela Smits een aantal malen eervol onderscheiden. Zo ontving zij de ereprijs in het Postbank Sweelinck Celloconcours 1992 te Amsterdam en was winnares van de Concerto Competition 1993 in Bloomington (USA).

Van 1994 t/m 1997 deelde Pamela Smits de aanvoerdersplaats bij de New World Symphony in Miami (USA) dat onder leiding staat van dirigent Michael Tilson Thomas. 

Daarnaast trad zij op als soliste met verschillende orkesten, waaronder het kamerorkest van de New World Symphony in Miami en het Haydn Jeugd Strijkorkest tijdens een tournee door Nederland in 1992. In 2006 soleerde zij met het eerste celloconcert (1969) van de Nederlandse componist Hans Kox in Amsterdam en Utrecht,  samen met het Strijkorkest Zoroaster olv. Herman Draaisma.

Ook in kamermuziekverband heeft zij met musici uit Amerika, Europa en Azië in verschillende formaties opgetreden in Europa en de Verenigde Staten. Zij heeft o.a. vaak samengewerkt met de pianisten  Paolo Giacometti, Hans Eijsackers, Sander Sittig en Mirsa Adami, concerteerde met de Engelse clavecinist Chris Farr en met het Miami String Quartet en maakte deel uit van het Gabriel pianokwartet.

Pamela Smits treedt regelmatig op, zowel solistisch als met verschillende kamermuziek ensembles, remplaçeert tevens in verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest.

 

Jeroen Bal studeerde vanaf 1991 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn waar hij in 1998 cum laude zijn UM (Uitvoerend Musicus) diploma behaalde. Sinds 1997 is hij als co-repetitor aan dit conservatorium verbonden. Jeroen Bal won verscheidene prijzen en bereikte bovendien in mei 1996 de halve finale van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht. Hij volgde een aantal masterclasses en volgde gedurende een jaar lessen bij Rudolf Jansen.

Als pianist remplaceert Jeroen regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Als lid van het Escher Trio won Jeroen Bal de Europese Muziekprijs. Met dit trio werden in diverse landen tournees gemaakt. Ook op vele binnenlandse podia treedt het trio regelmatig op. Het Escher trio voerde in september 1999 het Tripelkonzert van Beethoven uit met het Residentie Orkest. Op 24 maart 2002 voerden zij ditzelfde stuk uit met het Radiokamerorkest o.l.v. Frans van Brüggen. Het trio won diverse prijzen in binnen en buitenland.

 

Het concert in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring (aan de Ring in het voormalige dorp Nieuw-Helvoet) begint om 12.00 uur. Bezoekers zijn vanaf 11.30 uur hartelijk welkom; er wordt een gratis kopje koffie of thee geschonken tot 11.55 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt voor volwassenen  € 10,-- p.p. Jongeren  tot 18 jaar betalen €3,00 p.p.

 

Abonnement: veel voordeliger!

Wie plannen heeft meer concerten uit de serie bij te wonen (totaal zes), kan het beste een abonnement nemen. Een abonnement op de hele serie kost € 31,50. Daarbij komt ook nog dat bij een abonnement voor een tweede persoon woonachtig op hetzelfde adres  slechts € 25,- wordt betaald.

Voor concerten met een kwaliteit als die van ‘Hellevoet Klassiek’ zijn dergelijke prijzen alleszins de moeite waard.

 

Als u een abonnement wilt bestellen, kunt u zich hiervoor opgeven via het formulier op de website www.hellevoetklassiek.nl. Op de website staan verder alle bijzonderheden over de concerten en de abonnementen. U kunt ook bellen met het secretariaat of zich gewoon opgeven bij het eerste concert dat u bijwoont.

 

Uitgebreide beschrijving van het programma vind u in de nieuwe seizoensbrochure. De brochure is verkrijgbaar bij de VVV Voorne, de VVV’s op Goeree-Overflakkee, de bibliotheken en bij het secretariaat van de Stichting Werkgroep Concerten Hellevoetsluis, p/a Bogerdhof 8, 4315 CL  Dreischor; tel. 0111-402138; e-mail:  info@hellevoetklassiek.nl

Ook De Ossenhoek vierde Burendag

27 september 2009 (22\1048) | Categorie: Activiteiten

Vorig jaar had de Ossenhoek een geslaagde burendag. Reden om het dit jaar over te doen.

Bewoners hadden gezamenlijk het plein veranderd in een feestterrein. Er waren houten afrasteringen gemaakt, die allemaal in een kleurtje geschilderd waren, om de buurt zo nog mooier te maken.

 

Voor de kinderen was er een spelletjesmiddag georganiseerd. De kinderen konden touwtjespringen, schmincken, enz.. Er was een springkussen en er konden poffertjes gegeten worden.

 

De kinderen hadden zelf met krijt zebrapaden gemaakt. Daarmee werd ze duidelijk gemaakt, dat ze niet zomaar de straat op konden lopen. Ook Victor Veilig (een mannetje met een vlag) was present om de automobilisten op de vele kinderen in de straat attent te maken.

 

In de avond was er een grote buurtbarbecue. Kortom een en al gezelligheid. Dit alles dankzij de hulp van vele buren, de gemeente, Stichting Anders Spelen en een bijdrage van het Oranjefonds.

Burendag Vogelbuurt groot succes

26 september 2009 (21\0929) | Categorie: Activiteiten

De Burendag in de Vogelbuurt, met als motto "Buren zonder muren" is een groot succes geworden.

De organisatie had zich knap ingespannen, waardoor het een supergezellige dag is geworden.

 

kijk hier voor een foto-album

Vlooienmarkt, 3 oktober, De Eendraght

24 september 2009 (21\0935) | Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 3 oktober wordt er in het sportcentrum De Een­draght aan de Sportlaan in Helle­voetsluis wederom de maande­lijkse vlooien­markt gehou­den.

Dat de Hellevoetse vlooienmarkt in een behoefte voorziet blijkt elke keer weer uit de overweldigende belangstelling die bestaat, zowel bij de bezoekers als bij de deelnemers.

Vele tientallen standhouders zien telkens weer hun overtollige goederen van eigenaar veranderen.

 

De vlooienmarkt, al jaren enorm populair, is geen markt zoals eenieder welhaast kent, maar een markt waar particulieren hun overtollige spulletjes aan de man kunnen brengen.

Ook  vereni­gingen maken veelvuldig gebruik van dit soort markten om b.v. restanten van hun eigen rommelmarkten, fancy fairs etc te slijten.

Particulieren die vanuit hun hobby dingen vervaardi­gen of b.v. een verzameling op willen ruimen, kunnen ook inschrij­ven voor een plaats op de vlooienmarkt

 

Voor de vlooienmarkt kunnen alleen particuliere standhouders geplaatst worden, die hun overtollige goederen willen verko­pen.

Er mogen bedrijfsmatig geen goederen worden verkocht.

 

De vlooienmarkt in Hellevoetsluis is voor het publiek geopend van 9.00 tot ± 14.00 uur en de toegangsprijs bedraagt  €  2,00 per persoon.

Voor meer informatie kan men bellen met Kwekel Evenementen, tel 0181 – 313742 of www.vlooienmarkt-hellevoetsluis.nl

 

De volgende vlooienmarkt -eveneens in het sportcentrum De Eendraght- wordt gehouden op zaterdag 7 november.

Helinium / Lions Hartenrace

23 september 2009 (17\0547) | Categorie: Activiteiten

Vrijdagmiddag 2 oktober organiseert Helinium, in samenwerking met de Lionsclub Zuidland-Haringvliet, voor leerlingen van het eerste leerjaar een Hartenrace voor Jump.

Jump is het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting.

 

De Hartenrace is een sportief evenement waarbij de leerling bewust gemaakt wordt van het belang om fit en gezond te blijven. Tegelijkertijd wordt geld ingezameld voor het goede doel. Het doel van de sponsorloop is om 5.000 euro bijeen te brengen. Daarvan gaat 50% naar het doel "Vakantie voor ouders en kinderen met een aangeboren hartafwijking" en 50% naar het doel "Wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen".

 

De Hartenrace is een hardloop-sponsorwedstrijd waarbij het er om gaat binnen de gestelde tijd van 15 minuten zoveel mogelijk rondjes om een sportveld te lopen. Per afgelegde ronde wordt een vooraf vastgesteld bedrag van de sponsors verdiend tot een bepaald maximum. De sponsoren mogen ook een vast bedrag geven. Het is de bedoeling dat de leerlingen van maandag 21 t/m maandag 28 september sponsors zoeken en het sponsorformulier invullen. De organisatie hoopt op een ruimhartige bijdrage!

 

De Hartenrace vindt plaats op het terrein van VV Hellevoetsluis aan de Brielse Stgraatweg.

 

Informatie: de heer D. Bijdevaate, rector, 0181 - 316488

Bijzondere theatervoorstelling in Kerk aan de Ring

23 september 2009 (17\0537) | Categorie: Activiteiten

Zaterdagavond 26 september speelt het Theatercollectief Elan de voorstelling "Hedelfinger" in de Kerk aan de Ring. Deze voorstelling is een bewerking van "Beneden de rivieren" van Ger Thijs. Voor deze voorstelling zal de kerk omgetoverd worden tot een echt theater.

 

Hedelfinger is een grappig, grimmig en ontroerend relaas over een vader en zijn zoon. Vader en zoon zouden elkaar beter willen begrijpen, maar iedere poging lijkt te mislukken. De vader sterft plotseling. De as verstrooien op zijn wei lijkt een goed idee. De tuin was immers zijn lust en zijn leven. De zoon komt uit het noorden om die taak te verrichten. Zodra hij de urn opent, verschijnt de vader. Ze hebben het gesprek dat ze bij zijn leven niet hebben gehad. Over alles wat ze gedeeld en niet gedeeld hebben. De urn raakt leeg, het gesprek loopt ten einde. Is de cirkel rond?

 

Aanvang 20.00 uur

 

Toegangsprijs 10,00 euro (voor Vrienden van Kerk aan de Ring 7,50 euro)

Kaarten voor aanvang te koop aan de kassa.

 

Reserveren via 0181 - 315936, of e-mail info@tcelan.nl of via www.kerkaandering.nl

 

Burendag in de Vogelbuurt, 26 september

23 september 2009 (11\1137) | Categorie: Activiteiten

Buren zonder Muren.

 

Burendag op 26 September 2009.

  

Dagindeling:

 

11.00 uur  Opening Door :

                  Voorzitter Stichting Vogelbuurt H.Neervoort.  en

                  Wethouder H.  Joosten

                  Tevens een woord door

                  A.Maranus namens de CombinatieVogelbuurt.

 

Na de Opening  is een ieder vrij om de Wereldpleinen te bezoeken.

De pleinen bestaan uit   :  Amerika, Europa, Azië, Zuid Afrika en Turkije.

Op alle delen kan men kennismaken met elkaars eetgewoontes en zijn er voor de kinderen diverse speelgelegenheden, tevens zullen er knutselkramen zijn, en ook een heerlijk kopje koffie  en limonade.

Suikerspinnen en popcorn zullen niet ontbreken … maar ook  een wedstrijd op de toerfiets of limbodansen …, stokbrood vangen  ,  rodeostier rijden … zal een menigeen verblijden..

Kortom er is voor een ieder genoeg plezier en vermaak..

Optredens zullen er ook genoeg zijn ..

12.00 uur…. Line dance groep.

13.00 uur…. Oogstfeest groep

14.00 uur…. Shanti  koor

15.00 uur…. Turkse meisjes dansgroep

16.15 uur …. Buikdansgroep…  

En tevens aansluitend  een grand Finale  onder begeleiding van  Alle circus artiesten en de Buikdansgroep …   doormiddel van Ballonnen oplaten .

 

Ook is er voor een ieder de gelegenheid om het Circus te bezoeken. Er zullen twee voorstellingen gegeven worden  om 13.30  uur en 15.30 uur.

 

Alle bewoners van de Vogelbuurt zijn te gast bij ons …en kunnen dus genieten van een mooie afsluiting na een lange periode  van  Herinrichting.

We hopen dat het een heel mooi en gezellig feest gaat worden.

 

Veel Vogel groetjes en graag tot 26 September 2009.

Stichting Vogelbuurt.

Rietgansstraat 33

3222 BK Hellevoetsluis.

 stichting.vogelbuurt@live.nl

 

0623140350

Stilte in de Kerk aan de Ring

17 september 2009 (22\1016) | Categorie: Activiteiten

Op de zondagochtend 27 september van 11.00-12.30 uur  is iedereen welkom om te midden van het lawaai van de wereld tot innerlijke rust te komen.

Een Stiltecentrum is een plaats voor rust en stilte. Een plaats waar je je even kunt terug trekken uit de hektiek van alledag. Het is een middel om bij je eigen innerlijke kracht te komen, dat is een kracht die verder ligt dan gedachten alleen. De Kerk aan de Ring is een uitstekende plek hiervoor.

 

Door geleide oefeningen worden er eerst ontspanningsoefeningen gegeven door Pia de Blok waarna het steeds stiller wordt. Je komt lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust.

 

Pia geeft deze techniek o.a. klassikaal op Middelbare- en Hogescholen en een opleiding aan volwassenen. Info; www.a-dvaita.net

 

De toegang is gratis, alleen een bijdrage voor het onderhoud van de Kerk wordt door de Stichting tot behoud van de Kerk zeer gewaardeerd.

Wedstrijd Sterkste Man, 15 november

16 september 2009 (21\0954) | Categorie: Activiteiten

Op 15 november organiseert Stichting STER de Dutch Strongman Cup.

 

De wedstrijd met de sterkste mannen van Nederland wordt gehouden in Sportcentrum De Eendraght aan de Sportlaan.

 

De Hellevoeter Fouad Hsaini, 3-voudig Sterkste Man van Nederland in de gewichtsklasse tot 105 kilo en huidig sportman van het jaar van Hellevoetsluis, is de organisator van dit evenement.

 

De Dutch Strongman Cup is een wedstrijd waarvoor de sterkste mannen van Nederland worden uitgenodigd.  RTL maakt opnamen.

 

Toegang gratis.

Burendag op 26 september, 750 euro beschikbaar voor de buurt

16 september 2009 (21\0954) | Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 26 september wordt de 4e Burendag gehouden.

Deze keer staat de Burendag, georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranjefonds, in het teken van burengeluk.

 

Voor alle buren die op Burendag in actie willen komen is 750 euro beschikbaar om de plannen te verwezenlijken. Op www.burendag.nl is te zien wat er op 26 september in de buurt wordt aangepakt of buren kunnen zelf een buurtinitiatief plaatsen.

 

Aanmelden tot uiterlijk 22 september.

 

In Hellevoetsluis doen 6 buurten mee. Bewoners die een plan hebben, voor bijvoorbeeld een plantenbak of een bankje, kunnen zich melden bij de gemeente.

« Vorig artikel  (Artikel 1 van 8)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden