Verkoop Torenhoeve 2

30 januari 2008 (17\0527) | Categorie: Gemeente(huis) Hellevoetsluis

Het antwoord dat wethouder Joosten gaf op vragen van Leonie van Balen van Lijstvanbalen zorgde voor reacties. In Groot Hellevoet van 30 januari stonden een commentaar van Vincent Vuurtoren en het volgende ingezonden bericht.

 

Reactie op artikel “Torenhoeve gaat over naar Maasdelta” in Groot Hellevoet 23 januari 2008.

 

In dit artikel wordt gesproken over het feit dat het pand tot voor kort werd verhuurd door de gemeente Hellevoetsluis aan een (inmiddels oud)-medewerker van de gemeente en nu zou zijn vrijgekomen. Dit volgens een uitspraak van wethouder Joosten.

 

Wij hebben meteen contact opgenomen met de bewoners, aangezien zij onze (schoon)ouders zijn; ze zouden toch niet zonder wat te laten weten verhuisd zijn?! Moeten we dit nu van de heer Joosten te horen krijgen? Maar nee hoor, ze wonen er nog steeds en hebben ook niets opgezegd.

Gelukkig, het is gewoon weer een politieke dwaling c.q. verslaggeving hiervan. Helaas is dit weer Hellevoetse politiek ten top, er wordt weer gehandeld naar ‘eer en geweten’ hoewel dat laatste geen bezwarende factor hooeft te zijn. De feiten hoeven niet waar te zijn en men slaapt er niet minder om.

 

Onze (schoon)ouders huren het woonhuis al 34 jaar, eerst direct van de gemeente en nu al zeker 10 jaar via Maasdelta die het van de gemeente in beheer heeft nadat de gemeente geen eigen dienst meer had om haar gebouwen te onderhouden, zoals nog enkele gebouwen in de gemeente bijv. het Poortwachtershuis. Zij zijn op de hoogte dat de gemeente wil verkopen. Tenminste, er zijn taxateurs langs geweest maar verder is er niets bekend. Er is ook geen andere woning aangeboden, dus zal de huur voorlopig niet opgezegd worden.

Maasdelta die dus zorg moet dragen voor het onderhoude van de Torenhoeve voert echt alleen het hoognodige uit, helaas is dit mest name de laatste jaren niet meer het geval: de kozijnen rotten weg, als het stormt hangt de vitrage binnen te wapperen en bij regen moeten overal schalen en emmers vandaan gehaald worden om op strategische plaatsen het water op te vangen, de verf bladert van het houtwerk….. Nee, goed onderhouden werd het de laatste 10 jaar niet. Dus als Maasdelta het nu over wil nemen van de gemeente - gezien de verwaarloosde staat - zal Maasdelta het voor een zacht prijsje over kunnen nemen. Wordt dit zomaar toegestaan? Waarschijnlijk wel, het college wringt zich toch in allerlei bochten om zaken voor elkaar te krijgen.

 

Bert Vinke & Jolanda Oudwater, Hellevoetsluis (zoon en schoondochter van de bewoners)

 

Zie ook het andere artikel over de Torenhoeve.

Openingstijden enz. gemeentehuis.

4 juli 2007 (21\0900) | Categorie: Gemeente(huis) Hellevoetsluis

Telefoon op werkdagen:

8.00 tot 17.00 uur: 0181 - 330911

 

Telefax: 0181 - 330330

 

Email: gemeente@hellevoetsluis.nl

 

Websitse: www.hellevoetsluis.nl

 

Meldpunt Openbare Ruimte: 0181 - 330250

 

Openingstijden gemeentehuis: 8.00 tot 17.00 uur.

 

Openingstijden Burgerzaken:

maandag t/m woensdag: 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur

donderdag: 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 19.30 uur

vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur

 

» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden