Weekdeals (728x90)
MijnWijk.nl | weblog en nieuws over Hilversum - Kerkelanden

vernieuwing parkeerplaats kerkelanden

1 oktober 2015 (07:16) | Categorie: krant

Restaurant Airport Hilversum vaste huwelijkslocatie

30 september 2014 (11:52) | Categorie: krant

Restaurant Airport Hilversum vaste huwelijkslocatie

REGIO  |   08 augustus 2012   |   reageer   |   Door de dichtbijredactie (Gooi en Eembode) ende >

 

 

HILVERSUM - Het restaurant van vliegveld Hilversum is sinds 1 augustus een vaste huwelijkslocatie. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) besloten. Dit betekent dat er op deze bijzondere locatie huwelijksvoltrekkingen of partnerschapregistraties plaats mogen vinden.

...

Restaurant Airport Hilversum is al eerder aangewezen als huwelijkslocatie voor één dag. Vanwege het grote animo in voorgaande jaren heeft de exploitant van het restaurant een verzoek ingediend om als vaste huwelijkslocatie aangewezen te worden. 'Restaurant Airport Hilversum is een unieke locatie die al vaak gebruikt wordt voor feesten en bruiloften', meldt de gemeente Hilversum.

Vanaf nu is mogelijk voor aanstaande bruidsparen om de ceremonie en het feest op dezelfde locatie te houden. Dit is dan ook een mooie uitbreiding op de eerder aangewezen vaste trouwlocaties in Hilversum zoals de Trouwzaal in het Raadhuis, Museum Hilversum, Amrâth Grand Hotel en Theater Gooiland, Restaurant Lakes, Pinetum Blijdenstein, Conferentiecentrum Hoorneboeg en de voor kosteloze huwelijken bedoelde trouwkamer in het Stadskantoor.

Fout op fout bij bestemmingsplan Kerkelanden

27 juli 2013 (01:15) | Categorie: krant

Fout op fout bij bestemmingsplan Kerkelanden

HILVERSUM - Er zitten heel wat fouten in bestemmingsplan Kerkelanden. Ondanks goed onderbouwde bezwaren van meerdere bewoners, heeft wethouder Lon Jooren ze er niet uit gehaald. En de coalitie D66-VVD-PvdA vindt het wel best.

Wat heeft wethouder Jooren-van der Boor (VVD) veel missers gemaakt bij het bestemmingsplan Kerkelanden. In februari waren de brieven van de 22 insprekers door elkaar gehaald. Er spraken zo'n 6 mensen op heftige toon in bij de commissievergadering, want hun garage was helemaal niet ingetekend of de bestemming van hun bedrijfspand was veranderd in wonen. De wethouder zou alles nog eens goed uitzoeken.

In mei stond het bestemmingsplan op de agenda van de raad. Maar de wethouder had nog steeds geen overleg gevoerd met de insprekers. En, oeps, ze had de insprekers de definitieve stukken niet eens gestuurd! Na een oproep van Hart voor Hilversum haalde de wethouder het bestemmingsplan van de agenda. We dienden een motie van afkeuring in over de gang van zaken.

Vervolgens toonden we samen met enkele bewoners met foto's aan dat er nog allerlei fouten in het bestemmingsplan zaten. Een aantal garages en uitbouwen waren niet ingetekend. Ook stond het nieuwe gebouw achter Fitwell niet op de kaart. En het bleek dat mensen hun huis soms niet meer zouden mogen uitbouwen, terwijl dat nu wel mag.
De harde feiten die we publiceerden werden genegeerd: de D66-VVD-PvdA coalitie stemde in juni vòòr het bestemmingsplan. Daarmee was de kous af.

Tot een bewoner van de Gomarushof de gemeenteraad alarmeerde dat er verschillen zaten in de digitale tekeningen van het bestemmingsplan. Het ging om het stuk eigen weg, waar de bewoners na jarenlange strijd gewonnen hebben van de gemeente (het 'dossier Gomarushof'). Dit stuk eigen weg staat als 'openbare weg' ingekleurd. Daar was de hele strijd ooit om begonnen.

Hart voor Hilversum onderzocht dit en constateerde dat de kleur hier fout stond, omdat de gemeente Hilversum niet had doorgegeven aan Rijkswaterstaat dat dit geen openbare weg was. Vier jaar na de uitspraak van de rechter in het dossier Gomarushof stond het nog steeds fout in alle bestanden. De gemeente had zich niks aangetrokken van de uitspraak van de rechter.

De motie waarin we vroegen deze fout te herstellen, gaat de wethouder uitvoeren. Mooi zo. We zullen erop toezien dat dit binnenkort gebeurt.

De tweede motie, waarin we de raad opriepen om ook de andere fouten alsnog uit het bestemmingsplan te halen, haalde het niet. Stilletjes zijn er rechten van bewoners afgepakt. Wethouder Lon Jooren heeft heel wat steken laten vallen bij dit bestemmingsplan, maar zolang de coalitie die fouten toedekt, komt ze er mee weg.

Hart voor Hilversum blijft zich inzetten voor fatsoenlijk bestuur in Hilversum!

Karin Walters
Raadslid Hart voor Hilversum.

Bulgaarse inbraakmethode vaak gebruikt in Gooi en Vechtstreek

25 mei 2013 (08:29) | Categorie: krant

Bulgaarse inbraakmethode vaak gebruikt in Gooi en Vechtstreek

HILVERSUM - De politie Gooi en Vechtstreek slaat alarm over de Bulgaarse inbraakmethode waar meerdere inwoners van de Gooi en Vechtstreek, met name Hilversummers, afgelopen week het slachtoffer van waren.

De Bulgaarse inbraakmethode houdt in dat een inbreker de cilinder van het slot, die uitsteekt of waarbij veiligheidsbeslag ontbreek, met een tang makkelijk weet af te breken en zo simpel de deur kan openen. Dit kan worden voorkomen door veiligheidsbeslag te plaatsen waardoor de cilinder maximaal drie millimeter uitsteekt.

Afgelopen week waren er in deze regio elf inbraken en daarnaast bleef het veertien keer bij een poging. De gemeenten Blaricum, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren bleven inbraakvrij.

CDA wil bestemmingsplan Kerkelanden van raadsagenda af

15 mei 2013 (01:47) | Categorie: krant

CDA wil bestemmingsplan Kerkelanden van raadsagenda af

 HILVERSUM - Het Hilversumse CDA wil het bestemmingsplan Kerkelanden uit de agenda van de raadsvergadering schrappen. Raadslid Louis Patist publiceert op dichtbij en brief aan de wethouder hierover.

Ter attentie van Wethouder mw. L.E.C. Jooren-van der Boor
Tot op heden heeft onze fractie geen nieuwe wijzigingsnota ontvangen.

Geachte Wethouder,

Op 13 februari en 20 maart j.l. heeft de commissie  uitgebreid gediscussieerd over het bestemmingsplan Kerkelanden. Om een derde  commissievergadering te voorkomen heeft u toegezegd de raad in april de  definitieve zienswijze- en wijzigingsnota’s toe te sturen (zie zowel de besluitenlijst als het verslag van de vergadering d.d. 20 maart j.l.). 

In deze wijzingsnota zouden de nodige correcties  opgenomen worden die de insprekers en reclamanten mondeling zijn  toegezegd.  Dit met als doel dat komende woensdag 15 mei het  bestemmingsplan in de raadsvergadering behandeld kan worden.  

Tot op heden heeft onze fractie geen nieuwe  wijzigingsnota ontvangen. Wij verzoeken u dan ook dringend om dit punt van de  agenda voor de komende raadsvergadering te schrappen, een nieuwe datum voor  behandeling in de raad vast te stellen en ons dan ook vroegtijdig de definitieve  wijzigingsnota ter inzage te geven.

U heeft ons geen gelegenheid gegeven om de aanpassingen  te evalueren en kennis te nemen van het definitieve bestemmingsplan. Mocht u er  toch op staan dit in de komende raadsvergadering te behandelen dan ziet het  CDA zich genoodzaakt – alleen al om principiele redenen – tegen te stemmen.  

Wij zien uw reactie morgen (woensdag, red.) voor 12.00 uur met belangstelling tegemoet. 

Met vriendelijke groet,

Louis Patist, CDA Raadslid.

De gevaarlijkste kruispunten in Hilversum

8 april 2013 (06:54) | Categorie: krant

De gevaarlijkste kruispunten in Hilversum

 

HILVERSUM - De kruising van de Hoge Larenseweg met de Noorderweg in het centrum van Hilversum wordt als één van de gevaarlijkste kruispunten gezien. RTL Nieuws heeft onderzoek gedaan naar bijna vierhonderd gevaarlijke kruisingen.

Ook het kruispunt van de Diependaalselaan met de Kerkelandelaan wordt gevaarlijk genoemd. Op beide kruispunten zijn drie ongelukken gebeurd in de periode 2009 tot en met 2011. 

Jan van der Heijdenstraat
In maart kwam de Jan van der Heijdenstraat in opspraak toen daar een fietsster overleed bij een ongeluk. Veel Hilversummers vragen zich af waarom de situatie niet veiliger wordt gemaakt. Het kruispunt komt niet voor in de resultaten van RTL Nieuws.

Het onderzoek van RTL 
RTL baseerde haar onderzoek op data van het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de periode 2009-2011. De cijfers zijn echter onvolledig. Omdat agenten steeds minder vaak ongelukken in een landelijke database verwerken, kan het ministerie de ongelukken steeds slechter registreren.

Meten is weten
Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, is niet blij met die ontwikkeling: ,,Meten is weten. Ik heb het gevoel dat het weinig extra moeite kost om die ongelukken te registreren. Dat weegt echt niet op tegen de winst die we zouden kunnen boeken voor de verkeersveiligheid als we al die data netjes bij zouden houden''. 

Dierenkliniek Kerkelanden nu ook op zaterdag geopend!

1 november 2012 (05:39) | Categorie: krant

Dierenkliniek Kerkelanden nu ook op zaterdag geopend!

HILVERSUM - Extra service voor onze cliënten!

Wij krijgen regelmatig het verzoek om ook in het weekend nog even langs te kunnen komen. Tijdens lopende behandelingen kan het soms prettig zijn als er ook in het weekend een controle in de eigen kliniek kan plaatsvinden.

Wij streven voortdurend naar optimalisering van onze diergeneeskundige zorg. Door ook op zaterdagochtend onze deuren te openen kunnen wij nog betere zorg bieden.

U bent van harte welkom!

Voor een consult moet u wel even een afspraak maken:
035 -62 14147 / 62 101 87. Ook kunt u natuurlijk terecht voor het afhalen van bv. medicijnen, anti-vlooienmiddelen en voeding.


Openingstijden Dierenkliniek Kerkelanden:

zaterdag: 09.30 - 12.00 uur
maandag t/m vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
dinsdag- en donderdagavond: 18.00 - 20.30 uur

KERKELANDENLAAN 1 - 1216 RN HILVERSUM

Nieuwsgierig naar onze kliniek? Kijk op onze website: www.dierenkliniekkerkelanden.nl

 

Veilig en comfortabel wonen is doel van HilverZorg Alert

17 maart 2012 (09:48) | Categorie: krant

Veilig en comfortabel wonen is doel van HilverZorg Alert

HILVERSUM - Veilig, comfortabel en zelfstandig wonen met de zekerheid dat men in noodsituaties direct hulp kan inroepen. Dat moet kunnen met HilverZorg Alert, het nieuwe systeem voor personenalarmering van HilverZorg.

Voor inwoners van Hilversum en Nieuw-Loosdrecht is hiermee altijd hulp binnen handbereik. Een druk op de knop moet voldoende zijn om hulp in te roepen.

HilverZorg biedt het nieuwe systeem voor personenalarmering aan in de vorm van een abonnement. Bij de abonnementhouders wordt thuis een alarmkastje geplaatst en aangesloten op de telefoon. Daarnaast krijgt de abonnee een persoonlijk alarm. Op het moment dat men in een situatie terecht komt waarbij men zorg nodig heeft, krijgt men met een druk op de knop verbinding met een meldkamer, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Indien blijkt dat er hulp nodig is, komt een verpleegkundige uit de wijkteams van HilverZorg Thuis poolshoogte nemen.

HilverZorg werkt altijd met een sleutelkluis. Op deze manier hebben HilverZorg Thuis medewerkers toegang tot het huis in geval van een alarmsituatie. De sleutelkluis heeft het SKG (Stichting Keurmerk Gevelbouw ) keurmerk met drie sterren en het politie keurmerk veilig wonen.

Iedereen in Hilversum en Nieuw-Loosdrecht kan kiezen voor een abonnement op HilverZorg Alert. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel hiervan. In sommigen gevallen kost een abonnement 10 euro per maand.

» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden

Weekdeals (728x90)