BOMENTRAANACTIE 21 MAART 2009 SUCCES

21 maart 2009 (08:20) | Categorie: Ontwikkelingen

Op zaterdag 21 maart 2009 is aan de Langegeer in Vreewijk een bomentraanactie gehouden. De bomen huilen, omdat zij dreigen te worden gekapt.

Het deelgemeentebestuur Feijenoord vindt het noodzakelijk 53 GEZONDE bomen te kappen aan de Langegeer, omdat zij de Langegeer willen verbreden. 

 

Verontruste Vreewijkers voeren actie om deze dreigende kap tegen te houden. De 53 bomen hebben een paarse strik gekregen met kaart eraan met teksten als "Ons verdriet is onmetelijk, want wij worden gekapt, ik ben verdrietig want ik wordt gekapt". Er was de hele dag een stand waarop informatie is gegeven over de actie, er zijn tranenkaarten uitgedeeld en handtekeningen ingezameld. De landelijke politiek in de persoon van mevrouw Chantal de G'illard was aanwezig en heeft samen met Duco Hoogland uit de gemeenteraad Rotterdam een van de bedriegde bomen van  paarse strik voorzien .

 

Honderden mensen hebben de petitie ondertekend.

Ook hebben velen een bezwaarschrift meegenomen om bij  het deelgemeentebestuur Feijenoord bezwaar aan te tekenen tegen de bomenkap.  

 

Hieronder staat dit bezwaarschrift, dat gekopieerd kan worden en aan het deelgemeentebestuur Feijenoord gestuurd kan worden.

 

Doe mee aan de actie, want de bomenkap is geen gelopen race.

Er loopt een aanvraag beschermd stadsgezicht voor Tuindorp Vreewijk. De Langegeer is daarvan een onlosmakelijk onderdeel en er mag niet zomaar getornd worden aan de maten hiervan.  

 

BEZWAARSCHRIFT TEGEN BOMENKAP AAN DE LANGEGEER

 

Naam ____________________________

Straat _______________________________

Postcode Plaats ______________________________

 

Tel ___________________

Email ________________________________

 

Dagelijks Bestuur Feijenoord

Tav Bezwaarschriftencommissie

Postbus 9555

3007 AN ROTTERDAM

 

Rotterdam, ____________________2009

 

 

Onderwerp: Bezwaar tegen het verbreden van de poldersloot Langegeer en de bomenkap.

 

Geachte dames, heren van de bezwaarcommissie,

 

Met dit bezwaarschrift protesteer ik tegen het verbreden van de oude poldersloot Langegeer en de bomenkap en wel om de volgende redenen:

  1. De oude poldersloot Langegeer is een historisch monument. De waterloop was een grens tussen het gebied van twee landheren (Gedateerd ±1473).
  2. Tevens zijn de watergangen Lede en de Langegeer basiselementen bij het ontwerp van Tuindorp Vreewijk door H.P. Berlage.
  3. Zolang de beslissing over het beschermde stadsgezicht Tuindorp Vreewijk nog niet officieel is – de procedure loopt nog - moet je geen historische, architectonische onderdelen en het oorspronkelijke groenplan van P. Verhagen van Tuindorp Vreewijk vernietigen.
  4. Gezonde bomen omhakken is niet meer van deze tijd: in principe een misdaad tegen het leven. Tachtig, negentig jaar groeien en dan in 10 minuten omhakken omdat de boom toevallig in de weg staat.
  5. Trouwens: de bomen langs de Langegeer onttrekken elk jaar 100-duizenden liters water aan het grondwater, dus omhakken van bomen betekent meer wateroverlast.

 

Tuindorp Vreewijk is nationaal cultuur historisch erfgoed met internationale allure dat BEHOUD verdient.

 

Ik vraag het deelgemeentebestuur Feijenoord nadrukkelijk om het verstand te gebruiken, want wat je eenmaal vernietigd hebt kun je niet meer herstellen.

 

 

Rotterdam, _____________________2009

 

 

Naam __________________________________

 

Handtekening ________________________________

 

 

« Vorig artikel  (Artikel 16 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden