NIEUWSBRIEF JAARGANG 3: NR 8

7 april 2009 (02:15) | Categorie: NIEUWSBRIEF

Stand van zaken 6 april 2009

Donderdag 9 april 2009 19.00 vindt er een presentatie plaats in de Pnielschool Sandelingenplein 25 over de nieuwbouwplannen van het Slag. Ga erheen, dan kunt u zelf zien dat het nieuwbouwplan vooruitloopt op het aan te vragen beschermd stadsgezicht tuindorp Vreewijk 

Donderdag 16 april 2009 19.30  is er weer een Vreewijk In Aktie bijeenkomst (VIA) in het gebouw van de BOV aan de Dreef 83. Daar kunnen tekeningen bekeken worden van de plannen met Tuindorp Vreewijk. Wordt uw huis gesloopt, gerenoveerd, of gerestaureerd?

Donderdag 7 mei 2009 Projectvergadering op de Brink van 18.00-20.00. DEZE VERGADERINGEN ZIJN OPENBAAR EN DUS TOEGANKELIJK VOOR BELANGSTELLENDEN.

 

Tuindorp Vreewijk Bomentraan-actie in het Nieuws

De actie op zaterdag 21 maart 2009 tegen het verbreden van de Langegeer en het kappen van 53 bomen heeft ook veel publiciteit gekregen. Spinoza, een blad voor bewoners van Lombardijen liet foto's zien  van het strikken van bedreigde bomen door Chantal de Gíllard en Duco Hoogland, beiden PvdA politici. Het blad memoreerde een oproep van minister Gerda Verburg om aan de bel te trekken als er onnodig bomen worden gekapt. Het Huis aan Huis blad Maasstad maakte melding van de bomentraan-actie. Ook in de Echo van 25.3.09 en het AD van16 maart 2009 werd melding gemaakt van de Bomentraan-actie.

 

Bomentraanactie van 21 maart 2009 succes

Over belangstelling niet te klagen op de zonnige zaterdag 21 maart 2009. Ruim vijfhonderd mensen hebben de petitie tegen verbreding van de poldersloot Langegeer  en tegen de bomenkap ondertekend. Deze petitie wordt binnenkort overhandigd aan de bestuurder van de deelgemeente Feijenoord Mieke de Graaf.

Inmiddels zijn vijftig bezwaarschriften door de mensen verstuurd naar de Bezwaarcommissie van de deelgmeeente Feijenoord. Alle indieners van een bezwaarschrift moeten persoonlijk worden gehoord door de commissie, waarmee de indieners de mogelijkheid hebben hun bezwaar verder toe te lichten. 

 

Woningbouwcorporatie Com.wonen kort door de bocht

Niet alleen in tuindorp Vreewijk gaat Com.wonen kort door de bocht. Ook in Lombardijnen doet de corporatie dat met haar bouwplannen voor een hoge flat. De advocaat, ingeschakeld door het Huurdersplatform Lombardijen, de heer R.S Wijling, zegt dat het contact met Com.wonen stroef verloopt (AD 31.3.09).

In Hilligersberg wil Com.wonen een unieke straat, de Robert Owenstraat, slopen. Ook hier net als in Vreewijk een groot verschil in  optiek. De bewoners zijn tevreden met  hun huidige woning net als in Vreewijk. Com.wonen vindt de huizen niet meer van deze tijd. De bewoners voeren actie (AD 19.3.09). 

 

Tuindorp Vreewijk goed voor de gezondheid

Mensen met een groene woonomgeving voelen zich niet alleen gezonder, ze zijn het ook. Wie veel tijd doorbrengt in de natuur beweegt meer en herstelt sneller van stress. Veel groen in de omgeving heeft vooral invloed op mensen met een lager inkomen en of een lagere sociale status, ouderen en kinderen (AD 14 februari 2009).

Reden te meer om het groenplan voor Tuindorp Vreewijk van Verhagen inclusief de heggen weer in ere te herstellen.

 

Woonwensenonderzoek: ouderen willen geen appartementen

De Katholieke Bond voor Ouderen maakt melding van iets wat oudere Vreewijkers keer op keer naar voren brengen.

Uit ondezoek is gebleken dat ouderen niet zo vaak in appaartementen willen wonen als projectontwikkelaars en corporaties denken. Benadrukt wordt dat goed overleg essentieel is.

 

 

 

 

« Vorig artikel  (Artikel 14 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden