NIEUWSBRIEF JAARGANG 4 :NR 2 EN 3

15 december 2009 (02:32) | Categorie: NIEUWSBRIEF

Voor behoud van Tuindorp Vreewijk

 

PROJECTGROEP TUINDORP VREEWIJK: De projectgroep is in het leven geroepen als een orgaan waarin onze huisbaas Com.wonen, de deelgemeente Feijenoord en bewoners uit Tuindorp Vreewijk met elkaar bespreken hoe het Tuindorp Vreewijk er in de toekomst uit gaat zien. De leidraad daarbij is de uitspraak van onze wethouder de heer Karakus: Behoud tenzij....

ELKE EERSTE DONDERDAGAVOND VAN DE MAAND IS ER EEN VERGADERING VAN 18.30 TOT 20.30.

Kom luisteren, want deze vergaderingen zijn openbaar.

Graag horen wij van of u vindt dat de projectgroep al is opgeschoten.

Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken, dat Com.wonen en de deelgemeente de bewoners om de tuin leiden.

Com.wonen heeft bijvoorbeeld in haar zienswijze op het bestemmingsplan Vreewijk voorgesteld de huizen met twee meter te vergroten.

Onze vraag is wat er dan terecht komt van het beschermd stadsgezicht, wat er van het groen in de wijk overblijft en wat het voor zin heeft om de Lede te verbreden. Door uitbreiding van de woningen is er minder groen in Vreewijk om water in te laten zakken.

Kortom: De spandoeken aan de Bree  tegen de sloop van Tuindorp Vreewijk blijven niet voor niets hangen.  

 

VIA = VREEWIJK IN AKTIE.

Wijkbewoners die zich  inzetten om de huizen van Tuindorp Vreewijk en het groen in de wijk te behouden komen maandelijks bijeen. De afgelopen periode hebben deze mensen zich sterk gemaakt voor het behoud van de bomen langs de Lede en voor goed onderhoud.

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdagavond 17 december 19.30 in het gebouw van de BOV (BewonersOrganisatieVreewijk) aan de Dreef 83a. in Rotterdam. 

 

AKTIE GROENE VLIEGER FIASCO: met geld dat de Deelgemeente Feijenoord en de huisbaas Com.wonen heeft gekregen van het rijk wilden zij de groene ligusterheggen op de juiste hoogte brengen in een deel van Tuindorp. Dat is het deel tussen Bree, Lede, Groene Zoom en Groene Hilledijk, de halve Groene Vlieger.

Met veel bombarie werd de aktie geopend door wethouder Karakus. De aktie is afgeblazen, want de bewoners waren niet blij. Zonder overleg met bewoners werden hagen rucksichtsloos afgezaagd. Over blijft een kale haag, die in geen jaren meer mooi wordt. De houten schuttingen die de wijk ontsieren zijn ongemoeid gelaten. Hagen, die heel netjes bijgehouden zijn, maar volgens Com.wonen te hoog, zijn zonder overleg en zonder pardon afgezaagd.

Hoeveel van het miljoen van minister Plasterk  is voor deze aktie misbruikt? En wat gaan Com.wonen en de deelgemeente Feiijenoord met het overgebleven geld doen. Komt er nog overleg met bewoners. Allemaal vragen waar in 2010 hopelijk een antwoord op komt.

Overigens kunnen de bewoners van Vreewijk met hun klachten over deze actie nog steeds bij de BOV terecht. Daar ligt een formulier waarop deze klachten genoteerd kunnen worden.

 

BOV OVER AKTIE GROENE VLIEGEr: De BewonersOrganisatieVreewijk, de BOV laat het niet zitten dat de aktie zo slecht is verlopen. De wethouder en Com.wonen krijgen foto's opgestuurd van de mismaakte heggen. De BOV is voor  het opknappen van de buitenruimte, maar dit is niet de manier.

 

Zou het geen idee zijn als de heggen weer terugkomen en centraal worden bijgehouden zoals vroeger gebeurde.

 

LICHTPUNTJE: In de Telegraaf van 11 december 2009 deelt wethouder Hamit Karakus mee, dat  wat hem betreft onnodige sloop er niet meer bij is in Rotterdam. Zou er licht aan de horizon gloren?????

 

AANDACHTSWIJK VREEWIJK:Wat voor een wijk is Vreewijk nou. In het artikel in de Metro van woensdag 18 november 2009 spreekt minister berhard van der Laan van Vogelaarwijken, krachtwijken, prachtwijken. Wat maakt een naam uit. Het levert nog geen cent op voor  de betreffende wijken. De corporaties hebben geen geld ervoor over.

Vreewijk heeft in ieder geval nog geen cent gezien voor bewonersparticipatie. Op dit moment doen de bewoners mee in de projectgroep en de werkgroepen zonder dat er geld is voor deskundigen die de bewoners kunnen ondersteunen. De bewoners staan tegenover een overmacht aan professionals, die ook nog eens door andere professionals worden bijgestaan. Wat nou goede bewonersparticipatie!

 

RIA: ROTTERDAM IN AKTIE is uit het overleg met de gemeente Rotterdam  gestapt. De participatie stelt niets voor. Dus ook op gemeentelijk niveau wordt de bewonersparticipatie aan de laars gelapt.

 

HET ACTIECOMITE TEGEN SLOOP VAN BREE-MAARLAND-KLAPHEK wenst eenieder een goed uiteinde en een strijdbaar 2010.  

Watch movies online for free

20 september 2017 (02:15)

http://fjdhgksf76w444.com hi everyone

Geplaatst door: diomoubdite |

Строительные работы

24 juli 2018 (02:28)

Дом из пеноблока
Его можно возвести самостоятельно, и он удобен в монтаже. Это, естественно, является плюсом и помогает сэкономить деньги, не привлекая технику и специалистов. Такой дом быстро строится: буквально за несколько недель можно возвести http://building.byethost4.com/ одноэтажный домик. Пеноблок хорошо сохраняет тепло, так как в его пористой текстуре содержится воздух. Сами блоки достаточно крупные.

Geplaatst door: Derekrug |
Vorig artikel(Artikel 9 van 119)Volgend artikel
Home
Archief
Mijn Profiel
Mijn foto album

Links

Categorin

Laatste artikelen

Vrienden