NIEUWSBRIEF JAARGANG 4: NR. 4

21 december 2010 (07:31) | Categorie: NIEUWSBRIEF

Van 26 februari 2010.

 

Raad voor Behoud van Langegeer. De Rotterdamse gemeenteraad zet een streep door de plannen met de singel Langegeer in Vreewijk. Hoera: de singel wordt niet verbreed en de bomen blijven behouden.

 

Opkomen voor je belang, uitkomen voor je onderbouwde mening en daarin volharden heeft zin.

 

Dat geldt ook vor de bewoners van Ganzedijk. Hun huizen worden opgeknapt in plaats van gesloopt.

 

Drie keer Com.wonen negatief in het nieuws.

Uit Huurwijzer 2 december 2009. De woningbouwcorporaties hebben geen miljardenverlies. Echter de huisbaas van Vreewijk Com.wonen heeft een verlies van 83 miljoen.

Uit NRC 6 december 2009. MInister van der Laan zegt dat de kwaliteit van de financiele gegevens van een aantal woningbouwcorporaties, waaronder Com.wonen 'afbreuk doet aan de waarde' van hun verklaring van adequaat bestuur.

Woonbondig dec/jan 2009/2010 Volgens de Kwaliteitswaaier 2009 die het LSA aanbiedt aan de minister over de mate waarin bewoners participeren scoort Com.wonen met een 4,5 het slechts van alle wijken.

 

Uitnodiging wijkdiner 18 januari 2010 over de toekomst van Vreewijk. Wethouder Karakus en minister Plasterk bezochten Vreewijk. De oma van Vreetje hield een vurig pleidooi voor behoud. De wethouder bevestigde nog eens dat voor Vreewijk geldt: Behoud Tenzij. Ook Trouw besteedde aandacht aan Vreewijk met de uitspraak; de corporatie sloopt de ziel van Vreewijk.

 

 

 

 

« Vorig artikel  (Artikel 8 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden