NIEUWSBRIEF JAARGANG 5: NR 1

22 december 2010 (08:00) | Categorie: NIEUWSBRIEF

19 juli 2010

 

Eindhovens Dagblad  De sociale woningbouwcorporatie gaat teloor. Sjef Gerris pleit voor terugkeer van de woningbouwvereniging. Dan kan het zakkenvullen en uit zijn op winst stoppen. En kunnen huurders weer echt invloed uitoefenen op prijs en kwaliteit van hun woning en woonomgeving. Een hart onder de riem voor de vele Vreewijkers die een eigen corporatie willen voor Vreewijk.

 

De Echo:   Landelijke Geschillencommissie komt, waardoor bij geschillen tussen huurder en verhuurder niet meteen naar de kantonrechter gegaan behoeft te worden.

 

Boek van Journaliste Sara Klaverdijk Is dit nu onze terugkeergarantie?  Bewoners uit sloopwijken vertellen. Er zijn reeds 8000 mensen in Rotterdam die, vanwege sloop onvrijwillig hun huis hebben moeten verlaten. Na sloop komt wijkgevoel van vroeger nooit meer terug is de conclusie.

 

Hulp bij aanpak van Vreewijk. Het gaat om de zogenaamde 1400 woningen. Een klein lichtpuntje. Trevor James komt de bewoners helpen bij de verbetering van hun woningen.  De deelgemeente Feijenoord betaalt deze hulp.

 

Rijk en arm mengen niet. Dat is de conclusie van socioloog Gwen van Eijk die cum laude is gepromoveerd op een vergelijkende studie van drie Rotterdamse wijken. Gemiddeld kennen mensen zeven anderen die je echt kunnen helpen. Maar daarvan woont er een in je eigen wijk. De bekende socioloog Godfried Engbersen stelt dat voor netwerken de buurt er niet toe doet. Wat telt is werk en onderwijskansen. 

 

Uit "De andere Wereld (Ikon) 16 mei 2010. Professor Andre Thomson hoogleraar Woningbouwverbetering en woningbeheer vindt dat scheefwoners niet uit de buurten moeten worden gepest: het gaat om een kleine groep, die vaak de ruggegraat van de buurt is. Hij stelt ook dat de noodgedwongen verhuizing van mensen moet stoppen, omdat dit leidt tot grote tegenstellingen.

 

Bree heeft nieuwe spandoeken. Omdat Vreewijk nog steeds bedreigd wordt door sloop zijn nieuwe spandoeken opgehangen.

Nationaal erfgoed sloop je niet!

Het meest duurzame bouwen is slopen

Ons huis is een plaatje wij blijven

Tuindorp Vreewijk is uniek en goud waard

Goed onderhoud, alert beheer, is behoud

Handen thuis. Tuindorp Vreewijk is van ons.

 

Alle makers van de spandoeken hartelijk dank!

 

Bedankmails aan Tweede Kamerleden die ons gesteund hebben de afgelopen vier jaar en uit de Tweede Kamer gaan. Staf Depla, PvdA, Remi Poppe SP en  Antoinette Vietsch CDA. Heel hartelijk dank voor jullie steun. Het sterkt ons door te blijven gaan.

 

Woonwensen onderzoek Vreewijk De uitkomsten van het onderzoek onder bijna 800 huishoudens van de Valkenier, De Halve Vlieger en Buurt 9 (Mare) zijn bekend. Het overgrote deel is, zoals wij al wisten, voor behoud = onderhoud van hun woningen.

 

 

 

  

« Vorig artikel  (Artikel 6 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden